Kontantstøtten deler folket på midten

Folket er delt i to i synet på kontantstøtten. Mens 43,7 prosent mener ordningen bør fjernes, ønsker 43,4 prosent at den fortsetter, viser en meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen, som er utført av Sentio-Norstat for Nationen, viser at motstanden mot ordningen er størst i aldersgruppen 40-49 år hvor 61 prosent vil ha den bort, mens bare 25 prosent av dem under 30 år vil fjerne kontantstøtten.

Oppslutningen om kontantstøtten er størst blant KrFs velgere (72 prosent), med Senterpartiet hakk i hæl (67 prosent). Den største motstanden finnes blant velgerne til SV (65 prosent) og Ap (60 prosent), men overraskende nok har ordningen oppslutning på rundt en tredel av velgerne til de to profilerte motstanderne av kontantstøtten.

Høyre, som har kjempet hardt for kontantstøtten, opplever at hele 56 prosent av partiets velgere sier de er imot ordningen.

Høyres familiepolitiske talsmann Trond Helleland mener resultatet ikke er overraskende siden mange høyrevelgere bor i byer hvor undersøkelsen viser at motstanden mot ordningen er stor, og at mange høyrevelgere er yrkesaktive med høyere utdanning.

- Når disse gruppene er mot kontantstøtten, er det naturlig at høyrevelgere ikke liker ordningen, sier Helleland, som medgir at partiet ikke har vært flinke nok til å fortelle om at alternativene ville bli dyrere.

- Det ville vært mer kostbart for samfunnet å bygge barnehageplasser til ett- og toåringer som i dag får kontantstøtte, mener Helleland.

NTB