- Kontantstøtten er barne- og kvinnefiendtlig

Jan Bøhler og Oslo Ap krever at partiet går til valg på å fjerne kontantstøtten - uten forbehold.

OSLOOPPRØR: Oslo Ap startet i dag som kan bli enden på visa for kontantstøtten i nær framtid. Får fylkeslaget viljen sin, går Ap til valg på å avskaffe kontantstøtten så raskt som mulig etter høstens valg. Fra venstre: Håkon Haugli, representant i Oslo bystyre, Beate Svennungsen, nestleder i Oslo Ap og Bjørn Emil  Berggrav i internasjonalt forum. Foto: Eiliv Frich Flydal
OSLOOPPRØR: Oslo Ap startet i dag som kan bli enden på visa for kontantstøtten i nær framtid. Får fylkeslaget viljen sin, går Ap til valg på å avskaffe kontantstøtten så raskt som mulig etter høstens valg. Fra venstre: Håkon Haugli, representant i Oslo bystyre, Beate Svennungsen, nestleder i Oslo Ap og Bjørn Emil Berggrav i internasjonalt forum. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe delegater på Ap-landsmøtet, ledet av Oslo-leder Jan Bøhler, mener de har så store deler av salen med seg at Ap kan komme til å vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for.

- Fjerne nå I Helga Pedersens forslag til program står det at partiet vil «gradvis avvikle kontantstøtten når full barnehagedekning er oppnådd og alternative ordninger er etablert».Oslo Ap krever fortgang. Barnehagedekningen er god nok til at regjeringen må vise handlekraft nå, mener landsmøtets største delegasjon.

- Ja, Oslo Ap vil fjerne kontantstøtten, sier Jan Bøhler til Dagbladet.no.

Huitfeldt Det står i strid til ledelsens forslag om en gradvis avvikling av kontantstøtten. - Vi skal være krystallklare på å avvikle kontantstøtten så raskt som mulig, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen til Dagbladet.no.

- Her kan vi ikke inngå kompromisser. Partiprogrammet er vår primærholdning, legger hun til.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt uttalte interesse for Senterpartiets forslag om å opprettholde en kontantstøtte som bare går til foreldre som er hjemme med barn opp til to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer