- Kontantstøtten går til minoritetsbarn

Derfor vil regjeringen fjerne ordningen.

VIL KUTTE KONTANTSTØTTEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
VIL KUTTE KONTANTSTØTTEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Åtte av ti toåringer som mottar kontantstøtte i Oslo, er minoritetsbarn. Det gjør at statsråd Anniken Huitfeldt (Ap) vil fjerne ordningen.

Ferske tall Barne- og likestillingsdepartementet har fått fra Nav viser at nesten 80 prosent av toåringene som mottar kontantstøtte i Oslo er minoritetsbarn. 43 prosent av toåringene som får kontantstøtte i Akershus har minoritetsbakgrunn. Antallet kontantstøttemottakere falt med 20 prosent fra 2007 til 2008, men blant barn med minoritetsbakgrunn er det liten endring i bruken.

- Disse tallene styrker argumentet for en avvikling av kontantstøtten for toåringer i neste stortingsperiode, sier Huitfeldt til VG.

- Folk må få inntrette seg som de vil. Men hvis kontantstøtteordningen først og fremst bidrar til å holde minoritetskvinner utenfor arbeidslivet, må vi se på ordningen, framholder hun.

Et alternativ til kontantstøtten kan ifølge Huitfeldt være en ordning hvor nybakte foreldre kan bli tilbudt en slags «ministøtte» fram til barnet får barnehageplass.

Ifølge Ap-politikeren er målet med den nye ordningen å gi foreldre mer tid med barna, men samtidig mer rettferdig fordeling av arbeidsoppgavene i hjemmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer