- Kontantstøtten gir understimulerte barn

Kontantstøtten kan føre til en gruppe barn blir understimulert, hevdet professor Steinar Strøm på en konferanse i Oslo i dag. Han mener ordningen kan føre til nye klasseskiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På en konferanse i regi av Landsorganisasjonen og Arbeiderpartiet kom Strøm med en rekke kritiske synspunkter til kontantstøtte-ordningen.

Han hevdet at det er mest sannsynlig at de med lav eller middels inntekt velger å være hjemme med barna, at kvinner med middels og høyere inntekt som har sterke ønsker om å være yrkesaktiv, men som vil spare penger på barnepass, vil si ja til kontantstøtte og bruke dagmamma, mens det er kvinner med høy utdanning og høy inntekt som vil velge barnehage.

Ikke tilfeldig

- Det er ikke tilfeldig hvilke barn som blir hjemme med mor, eventuelt med en dagmamma. Det er heller ikke tilfeldig hvem som blir dagmamma. Barn som blir værende hjemme eller hos dagmamma kan risikere å bli understimulert i forhold til om de hadde gått i barnehage, sa Strøm.

Prisøkning

Han pekte på at kvinner med lav eller middels inntekt regelrett tjener på i bli hjemme med barna med kontantstøtte for to barn.

- Den reelle prisen på en barnehageplass øker fra 36 000 til 72 000 pr. år ved innføring av kontantstøtte. Det er en prisøkning i en størrelsesorden vi sjelden ser - vi økonomer gleder oss til å analysere virkningene, sa Strøm.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer