Kontantstøtten nesten i boks

Krav om økt skattefradrag for barnepass er trolig det eneste punktet som gjenstår før kontantstøtten er i boks. Regjeringen har lagt for lite penger på bordet for å tilfredsstille Høyres og Fremskrittspartiets krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De parlamentariske lederne for Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti avbrøt forhandlingene om kontantstøtten etter en time mandag ettermiddag, for å møtes igjen senere på ettermiddagen. Det er allerede klart at Høyre og Frp vil stemme subsidiært for regjeringens modell, men det gjenstår å bli enige om en del familiepolitiske krav.

Regjeringen har etter det NTB erfarer lagt på bordet et forslag som vil øke skattefradraget for pass av barn med rundt 2.500 kroner. Dette er for lite for Høyre og Frp. Skattefradraget er i dag på 20.700 kroner for ett barn og 24.700 kroner for to. En skattelette vil gi bedre økonomi til familier med barnehageplass.

Totalsummen på regjeringens forslag er 50 millioner kroner. I ettermiddag måtte regjeringspartienes forhandlere få avklart om regjeringen kan gå med på å øke dette beløpet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer