Kontantstøtten tar arbeidskraft

En fersk rapport viser at 74 prosent av skiftarbeidende kvinner og 80 prosent av kvinner som arbeider halv tid eller mindre, vil ta imot kontantstøtte i stedet for å jobbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rapporten er utarbeidet av Høgskolen i Molde på oppdrag fra Molde kommune og omfatter 958 familier i denne kommunen. Den konkluderer med at man bør kartlegge hvorvidt resultatet av kontantstøtte blir akutt mangel på sykepleiere, hjelpepleiere og barnehagepersonale. Flere tilsvarende undersøkelser andre steder i landet bekrefter resultatene fra Molde, skriver Aftenposten.

- Vi har jo hele tiden sagt at kontantstøtten vil bli en trussel for bemanningssituasjonen, men at tallene var så høye, var noe overraskende, sier forbundsleder Tove Stangnes i Norsk Helse og Sosialforbund, som organiserer hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.

Hipp som happ

-70 prosent av våre 50 000 medlemmer har deltidsstilling. En stor andel av disse jobber halv tid eller mindre, og veldig mange jobber turnus. Lønnen de får utbetalt betyr at kontantstøtten for dem vil være et godt alternativ. For mange blir det hipp som happ om de jobber eller benytter seg av kontantstøtteordningen, sier Stangnes til NTB.

Hvis kontantstøtten blir innført mener Norsk Helse og Sosialforbund at det som et mottrekk absolutt må gjøres noe på utdannings- og rekrutteringssiden og på lønnssiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer