Kontantstøtten vurderes juridisk

Småbarnsforeldre reagerer på at Regjeringen muligens vil nøye seg med å gi støtte til ettåringer i første omgang. Jurister vurderer lovligheten av å utsette kontantstøtten for toåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elisabeth Rusdal, leder i Norges Kvinne- og Familieforbund, peker på at Rikstrygdeverket har gitt klar melding til foreldrene om at de skal få kontantstøtte.

  Rusdal sier at det er mange småbarnsforeldre som har sagt nei til barnehageplass og tatt et års permisjon. De kan nå virkelig få problemer.

  I går var Rusdal i kontakt med flere advokater for å få dem til å vurdere konsekvensene dersom Regjeringen dropper eller utsetter fase to av kontantstøtten, skriver Aftenposten.

Aksjonerer

Småbarnsforeldre i Møre og Romsdal vil starte en aksjon mot regjeringen i protest mot dens behandling av kontantstøtten.

  Lederen for aksjonen, Lars Olav Hustad, mener Regjeringen driver med løftebrudd overfor velgerne og har ført småbarnsfamilier bak lyset i denne saken:

  - Regjeringen kan ikke komme med et statsbudsjett i oktober der innføringen av kontantstøtten utsettes nå når vi har ordnet både med reduserte arbeidsstillinger og reduserte stillinger for dagmammaer. Vi må jo kunne planlegge livene våre litt lenger framover enn to måneder, sier Hustad til NRK.

  Statsminister Kjell Magne Bondevik ønsker ikke å kommentere saken.

Når som helst

Foreløpig har jurister vært tilbakeholdne med å vurdere den juridiske siden av saken offentlig.

  Ifølge Aftenposten er det juridisk sett ikke noe i veien for at politiske myndigheter når som helst kan endre offentlige støtteordninger.

  Høyesterett har i en rettsstrid om avkorting av enkepensjoner gitt myndighetene lov til å endre trygderegler med tilbakevirkende kraft, skriver avisa.

(NTB)

<B>REAGERER: </B> Elisabeth Rusdal, leder i Norges Kvinne- og Familieforbund ... mange småbarnsforeldre kan få problemer ...