Kontantstøtteopprørerne tapte

AP ønsker å avvikle kontantstøtten gradvis.

TAPTE: Jan Bøhler håpet han hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
TAPTE: Jan Bøhler håpet han hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): De mest utålmodige kontantstøttemostanderne fikk 134 stemmer for å fjerne kontantstøtten nå.

Flertallet på 164 ønsker å avvikle kontantstøtten gradvis, når det kan tilbys barnehage eller tilsvarende tilbud til familier som fratas kontantstøtten.

En gruppe delegater på Ap-landsmøtet, ledet av Oslo-leder Jan Bøhler, mente de hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for.

Slik gikk det altså ikke, og selv om Bøhler fikk med seg 134 på forslaget om å fjerne kontantstøtten, har altså Ap stemt for en mer gradvis avvikling.

- Vi vil gå til valg på å avvikle kontantstøtten, sa Håkon Haugli, som sitter i Oslo bystyre for Ap, til Dagbladet på søndag.

Haugli mener partiet er utålmodig etter å se den svært upopulære kontanstøtten død og begravd.

- Den er barne- og kvinnefiendtlig. Barn isoleres og kvinner blir stående utenfor arbeidslivet. Det er en trussel mot integreringen, sier Haugli. Beate Svenningsen, nestleder i Oslo Ap, vil bruke kontantstøttepengene på andre områder.

- Skal bort
SVs medlem av familie- og kulturkomiteen på Stortinget, May Hansen, må studere vedtaket nøyere før hun kan si om dagens landsmøtevedtak i Ap skaper kluss for regjeringssamarbeidet og Soria Moria-erklæringen.
-SVs klare standpunkter står ved lag uansett: alle skal ha tilbud om barnehage seinest 1. januar 2010 og kontantstøtten skal være helt fjernet i løpet av neste stortingsperiode, sier May Hansen til Dagbladet.
- For familiers økonomiske forutsigbarhet, kan vi ikke kreve at den skal fjernes på dagen. Men vi setter en klar sluttstrek, og vi liker ikke at fortsatt kontantstøtte skal koples med enkelte kommuners sendrektighet i barnehageutbyggingen, sier May Hansen.

KrF: -Tvang
Kristelig Folkeparti beklager landsmøtevedtaket.
-Ap tvinger foreldre til å stille barna sine i barnehagekø. Foreldre som ønsker å være hjemme med ettåringer og toåringer mister nå dette tilbudet, skriver partiets nestleder Inger Lise Hansen i en pressemelding.
KrF vil at foreldre med kontantstøtte skal få gratis kjernetid i barnehage for søsken over tre år. Dessuten vil parti gi språkopplæring til innvandrerkvinner uten at de mister kontantstøtten.