Kontantstøtteopprørerne tapte

AP ønsker å avvikle kontantstøtten gradvis.

TAPTE: Jan Bøhler håpet han hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
TAPTE: Jan Bøhler håpet han hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De mest utålmodige kontantstøttemostanderne fikk 134 stemmer for å fjerne kontantstøtten nå.

Flertallet på 164 ønsker å avvikle kontantstøtten gradvis, når det kan tilbys barnehage eller tilsvarende tilbud til familier som fratas kontantstøtten.

En gruppe delegater på Ap-landsmøtet, ledet av Oslo-leder Jan Bøhler, mente de hadde så store deler av salen med seg at Ap ville vedta at kontantstøtten skal avvikles nå, og ikke gradvis slik programkomitéen går inn for.

Slik gikk det altså ikke, og selv om Bøhler fikk med seg 134 på forslaget om å fjerne kontantstøtten, har altså Ap stemt for en mer gradvis avvikling.

- Vi vil gå til valg på å avvikle kontantstøtten, sa Håkon Haugli, som sitter i Oslo bystyre for Ap, til Dagbladet på søndag.Haugli mener partiet er utålmodig etter å se den svært upopulære kontanstøtten død og begravd.

- Den er barne- og kvinnefiendtlig. Barn isoleres og kvinner blir stående utenfor arbeidslivet. Det er en trussel mot integreringen, sier Haugli. Beate Svenningsen, nestleder i Oslo Ap, vil bruke kontantstøttepengene på andre områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer