Den globale søppelkrigen:

Konteinere skal være fylt av menneskelig rester - sendes tilbake

Myndighetene i Sri Lanka vil sende tilbake over 100 konteinere til Storbritannia. Konteinerne skal være fylt med rester etter mennesker, forkledd som resirkulerbart materiale.

KONTEINER FYLT AV MENNESKELIG AVFALL: 23. juli fant tollkontrollørene drøssevis med konteinere de sier er fylt opp av menneskelig rester. Foto: Tollmyndighetene i Sri Lanka / AFP
KONTEINER FYLT AV MENNESKELIG AVFALL: 23. juli fant tollkontrollørene drøssevis med konteinere de sier er fylt opp av menneskelig rester. Foto: Tollmyndighetene i Sri Lanka / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tollkontrollørene på havna i Colombo bestemte seg for å undersøke de 111 konteinerne etter klager på en enorm stank. Konteinerne var forlatt på havna, og ikke gjort rede for.

Den sterke eimen fra konteinerne som ble ulovlig importert til øya, skal visstnok stamme fra menneskelig rester, framfor resirkulerbart metall. Tirsdag gikk Sri Lanka hardt ut og sa at de vil sende dem tilbake Storbritannia.

- Vi handler umiddelbart for å returnere de 111 konteinerne som ble forlatt på havna, sier Jayaratne til franske AFP.

De skal inneholde rester fra likhus og menneskelige organer, eksponert for varmen de siste to åra.

Fant flere ulovlig konteinere

Etter å ha blitt alarmert om det illeluktende avfallet er det nå snakk om til sammen 241 ulovlige konteinere. 130 av dem har blitt sendt til en frihandelssone for resirkulering og gasseksport, sier talspersonen for toll, Sunil Jayaratne, til AFP.

Disse konteinerne skal inneholde brukte madrasser, plast og klinisk avfall, selv om det står oppgitt at det er metall. En forretningsmann fra Sri Lanka tok dem med til havna. Dersom han ikke får sendt dem tilbake til Storbritannia vil han bli straffeforfulgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer