- Kontoen var for hestehandel

Hallvard Flatland avviser at million-kontoen hans i Monaco har noe å gjøre med Thor Christensen-utpressinga. - Jeg håper seerne fortsatt vil se på programmene mine, sier tv-kjendisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det kjent at Økokrim vil innkalle Flatland til avhør i forbindelse med Hamre-saken. Jakten på en skjult formue har avslørt at tv-kjendisen har disponert en hemmelig konto i skatteparadiset Monaco. På kontoen har det gått ut og inn flere millioner kroner, blant annet fra trusseltiltalte Atle Hamre.

- Denne kontoen har overhodet ingenting å gjøre med utpressinga, sier Hallvard Flatland i Redaksjon 21.

Etter å ha avvist pressen i hele dag, valgte Flatland å stille i NRK-programmet i kveld. Der innrømmet han at kontoen var hans.

- Ja, det er kontoen til et selskap jeg eier. Den blir brukt til kjøp av hester i USA som selges i Europa. Det er ikke ulovlig, sier han.

- Politiet er på villspor.

Husker ikke million-overføring

Det er etterforskere fra Økokrim som har gravd fram opplysningene etter å ha fått undersøkt en konto til selskapet Benjamin Overseas Inc. i Banque du Gotharde.

I sin foreløpige rapport skriver politiinspektør Dag Styrvold i Økokrim:

«Det mest interessante ved transaksjonene viser at det i tiden 10.12.96 til 04.04.97 kommer inn USD 609 956 på kontoen fra en ukjent avsender.»

- Jeg husker ikke hvem som satte inn disse pengene.

Kontoen kom i politiets søkelys fordi Atle Hamre sommeren 1998 satte inn 350 000 danske kroner. Han forklarte da at det var penger han hadde mottatt av Hallvard Flatland. I politiavhør nektet Flatland for kjennskap til dette, men nå har Økokrims innsyn i banken avslørt at det er han som disponerer kontoen.

- Jeg har ikke forsøkt å skjule noe, og samarbeider gjerne med politiet hvis de har noe å spørre om.

Stoler på Hamre

Travkusken Atle Hamre er tiltalt for å ha presset rederen Thor Christensen for 28 millioner kroner i perioden 1993 til 1999, men Flatland fastholder at Atle Hamre fortsatt er hans venn.

- Jeg dømmer ham etter hvordan jeg oppfatter ham, ikke hvordan mediene framstiller ham. Jeg stoler på ham inntil dommen kommer.

Knut Olsen i Redaksjon 21 spurte om Hamre-saken ville få konsekvenser for Flatlands tv-framtid.

- Jeg har ikke gjort noe som helst galt, og jeg håper seerne fortsatt vil se på meg.

Tv-kjendisen mener at mediene bevisst framstiller ham negativt.

- Men det får jeg tåle. Hvis jeg i framtida ikke skulle makte det, får jeg ringe Thor Christensen og spørre om å få låne usynlighetsdrakta hans, sier Flatland og antyder dermed hvem han mener har mest troverdighet i Hamre-saken.

FORTSATT VENNER: Flatland tror ikke travkusk Atle Hamre har presset penger av Thor Christensen.