Kontorbygg brant i Oslo

Loftsetasjen og taket på to kontorbygg ble natt til torsdag skadd i en brann i sentrum av Oslo. I førsteetasjen ligger en av byens større plateforretninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brant voldsomt fra loftsetasjen i forretningsbygget i Kongens gate da brannvesenet kom fram. Meldingen om brann kom klokka 01.20 og brannvesenet rykket ut med i alt 12 biler og 32 mann for å bekjempe flammene.

Ubebodd

Loftet og taket på den ene bygningen ble totalskadd. Flammene ødela også taket på bygården som lå vegg-i-vegg.

Det ingen ting som tyder å at det var folk i den fem etasjer høye bygningen hvor brannen startet. De øverste etasjene var ubebodde og under oppussing.

- Røykdykkerne har vært inne i etasjene og vi er ganske sikre på at bygningen er tom, sa operativ uteleder i politiet Lars Jarodd til Dagbladet.no i natt.

Like før klokka 03 var brannen under kontroll.

Platebutikk

I de to første etasjene i bygningen ligger en av Oslos største platebutikker, Akers Mic. Butikkflaten er på rundt 1000 kvadratmeter.

- Veldig, veldig synd! sa en fortvilet innehaver Anne Helene Wang til Dagbladet.no. Hun kunne ikke annet enn å stå og se på at flammene forsynte seg grovt av loftet og taket av bygården hun driver butikk i. Det er for tidlig å si noe om hvor store vannskader forretningen hennes har fått. Men i natt var hun ikke videre optimistisk.

- Vi har 25 ansatte, som sikkert har en massiv ryddejobb foran seg.

<B>KJEMPET: </B> Det brant godt i loftet og taket å forretningsbygget og brannfolkene fikk en stri tørn med å slokke.