Kontorrevolusjonen

Når 7500 ansatte i Telenor flytter inn i det nye hovedkvarteret på Fornebu til høsten, finner de bare 6000 skrivebord. Ingen får faste bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1500 skrivebord for lite på Fornebu. Har Telenor forregnet seg fullstendig?

- Nei, dette gjør vi med fullt overlegg. Vi tror rett og slett at ikke alle trenger et skrivebord hver dag, sier informasjonssjef Trond Bentestuen i Telenor.

Omveltningen kommer helt fra toppen i Telenor. Behovet for kreative løsninger er stadig økende. Mer arbeid i team og prosjektgrupper, og kanskje også hjemme, er Telenors svar på utfordringen:

- Vi må organisere arbeidsplassen slik at den stimulerer til nytenking. Det gjør ikke cellekontor. Vi vil åpne opp, og være mer sammen.

Tøft for sjefene

På Fornebu blir det også langt mellom sjefskontorene:

- Det blir nok tøft for mange sjefer. Vi tar fra dem alle statussymbolene, og tvinger dem ut på «gølvet» til de andre.

Telenor har forberedt kontorrevolusjonen siden 1997. Flere avdelinger har vært prøvekaniner. En av prøvekaninene er informasjonsdirektør Jan Kristensen i Telenor Business Solutions. Lokalene han jobber i tilhørte en gang Norsk Data. Men der direktør Rolf Skår hadde en femdel av gulvflaten alene, er alle kontorveggene nå borte.

Øyer

I stedet er det kommet små øyer av bord. Bordene er satt sammen tre og tre, men på en slik måte at ingen ser hverandre rett inn i øynene.

- Til å begynne med var vi veldig redde for støy. Men det viste seg at alle dempet seg så mye at det faktisk ble for stille, forteller Kristensen.

I prinsippet skal ingen ha faste bord, men velge det som måtte passe hver dag:

- Det hender jo at det oppstår noen litt rare øyeblikk. Først når du skal velge. Og så når nestemann kommer, og du lurer på hvem han velger å sitte ved siden av, sier Isaksen.

Papirløst

Mens vi snakker, kommer direktør Erik Øymoen på jobb:

- Jeg begynte med nesten 100 kilo papir. Etter første kasterunde hadde jeg halvparten igjen, sier han

- Før flyttingen til Fornebu skal vi ha papirkastedager i alle avdelinger. Men alle får også tilbud om å digitalisere papirer de ikke kan klare seg uten, skyter Bentestuen inn.

TEAMFØLELSE: Flere femminuttersmøter" er et av resultatene av omorganiseringen i Telenor. Direktør Erik Øymoen (til høyre) har tatt farvel med statussymbolene. Her fra Telenors lokaler på SKullerud, der den nye ordningen prøves ut.