Kontosnik gamblet bort Gretes penger

En ørliten tastefeil i nettbanken kostet Grete Fossbakk en halv million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Grete Fossbakk skulle i sommer overføre penger til datteren gjennom Sparebanken Nord-Norges nettbank, men den halve millionen kom gjennom en tastefeil inn på kontoen til en annen. Vedkommende har gamblet bort det aller meste av pengene og banken fraskriver seg ansvaret, skriver Dagens Næringsliv.

Den kostbare tabben ble ikke oppdaget før det hadde gått tre uker. Datteren var på ferie og sjekket ikke kontoen før hun kom hjem.

Kunden i DnB Nor, som plutselig hadde en halv million på konto, tok umiddelbart ut pengene og spilte bort det meste.

- Det er ikke tvil om at jeg gjorde en feil i utgangspunktet, men det må jo stilles spørsmål ved at bankene oppfordrer sterkt til bruk av nettbank, samtidig som de overlater hele risikoen til kundene når det går galt. Du får en feilmelding hvis du skriver feil dato eller kid-nummer, men taster du ett tall for mye i et kontonummer, tar nettbanken automatisk bort det overflødige tallet og godkjenner nummeret, sier Fossbakk til Dagens Næringsliv.

Advokat Anders Hjort i Sparebanken Nord-Norge mener Fossbakk har vært maksimalt uheldig, men avviser at banken har ansvar i saken.

Grete Fossbakk har gått til sivilt søksmål mot mannen som tok ut og brukte pengene hennes.

PASS PÅ! Betaler du penger til feil mottaker via nettbank, kan du bli sittende med regninga. Grete Fossbakk tapte en halv million kroner. Foto: Torbjørn Grønning
PASS PÅ! Betaler du penger til feil mottaker via nettbank, kan du bli sittende med regninga. Grete Fossbakk tapte en halv million kroner. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer