Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontrapunktvinner forbannet på NRK

I en nervepirrende Kontrapunkt-finale søndag kveld klarte det norske laget å stikke av med seieren, ett poeng foran Danmark. Ankermann Kjell Hillveg er strålende fornøyd med lagets innsats i København, men er forbannet på NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

men jeg syns det er slett innsats av NRK ikke å få programmet lagt til en annen dag og et annet tidspunkt, sier Kjell Hillveg, som legger til at NRK har fått mange brev angående det seine tidspunktet. Jeg skjønner ikke NRKs begrunnelse, sier Hillveg.

Et godt lag

De to andre på Norges vinnerlag var Ola Faye og Lene Grenager.

Faye var med for andre gang, Grenager debuterte i Kontrapunkt-sammenheng.

- Vi utfylte hverandre og fungerte meget godt som lag, sier Hillveg.

I finalens siste omgang kom programvert Sixten Nordström med et spørsmål som passet Hillveg utmerket, nemlig om den østerrikske wienerklassikeren Joseph Haydn (1732-1809). En av Hillvegs absolutte favoritter.

- Det kan være lett å få hetta når det kommer et spørsmål som du vet du kan, men når det gjaldt akkurat dette, fikk jeg ikke det.

Ny runde om to år

- Det er to år til neste utgave av Kontrapunkt, stiller du da? Kontrapunkt er dessuten rangert på toppen av de mest likte programmene i forrige uke med terningkast fem.