Kontreadmiralen etterforskes

Politiet har overtatt saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsvarsstaben har bestemt seg for å overlevere saken om kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsviks påståtte ureglementerte bruk av sjøforsvarets midler til politiet, skriver NRK.

Nå skal politiet i Hordaland etterforske kontreadmiralen.

- Det er to konkrete forhold vi vil etterforske nærmere. Jeg vil ikke svare på hvilke forhold dette er før vi har innhentet flere dokumenter og opplysninger, samt snakket med hovedpersonen selv, sier politiadvokat Kaare Songstad til Dagbladet.no

Songstad sier politiet foreløpig ikke mistenker Karlsvik for noe konkret straffbart forhold ennå, og de har ikke avhørt kontreadmiralen.

Forsvarsstaben overlot saken til politiet, uten selv å ta stilling til om de vil politianmelde Karlsvik. Dermed er det politimesteren i Hordaland som har bestemt at politiet skal etterforskes.

Politiadvokat Sognstad sier til Dagbladet.no at Hordaland politidistrikt har hatt et møte med Forsvaret, og fått overlevert deres dokumenter i saken.

POLITIET TAR OVER: Tirsdag tok forsvarsledelsen turen til Økokrim for å informere om saken. I dag bestemte politiet seg for å etterforske. På bildet generalløytnant Arne Bård Dalhaug og avdelingsdirektør Johan Wroldsen (i sivil).