Kontroll over brannen i Fredrikstad

Bygård alvorlig skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk melding om brannen i Bjørnulfgården i Storgata ved 15.15-tida i ettermiddag. Ved 16.30-tida hadde brannmannskapene ennå ikke kontroll over flammene. Først en time senere var brannen slukket. 

Tidlig på kvelden kom det fortsatt røyk fra brannstedet, selv om ilden er slukket. På ettermiddagen var det et langt verre scenario som møtte overraskede Fredrikstad-borgere som gikk i gågata:

- Taket står i full fyr. Det brenner i loftet og antakelig nedover også, sa Lars Ole Johansen til Dagbladet.no ved 16-tida. Han var øyenvitne til brannen. Gården skal være verneverdig og blant de fineste i Fredrikstad sentrum.

Ingen i bygningen

Røykdykkere har gått gjennomgått bygningen, og har ikke funnet personer inne.

- Alle er evakuert. En person er sendt til legevakt etter å ha pustet inn røyk, sa operasjonsleder Martin Nygårdsmoen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forteller at taket er avbrent, men at nabogården, som også er evakuert, er utenfor fare.

Ved 16-tida fikk brannmannskapene i Fredrikstad bistand fra kollegene i Sarpsborg. Nå holder brannvesenet på å sikre stedet mot ras.

FOTO: LARS OLE JOHANSEN
FOTO: LARS OLE JOHANSEN Vis mer

- Vi vet ikke noe mer om årsaken, sier operasjonsleder Arne Otterstad.

Vanskelig brann

Arild Bjørnulf eier gården og driver fotobutikken i første etasje. I ettermiddag sto han selv på fortauet og så på flammenes herjinger. Til Fredrikstad Blad sier han at han tror takarbeider kan være grunnen til brannen.

- Takarbeidene vi hadde i gang, er årsak til storbrannen, sier han.


Bjørnulf forteller at tak og skillevegger inne i bygningen er av tre. Derfor tror han det blir vanskelig å få kontroll på flammene, selv om resten av bygget er i granitt og betong.

<B>FYR:</B> Bjørnulfgården i Fredrikstad skal være verneverdig.
<B>SLUKKES:</B> Alt tilgjengelig brannmannskap er kalt ut.