Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontroll over gasslekkasje i Ås

Beboere i området ble evakuert, og E6 sperret etter gasslekkasjen fra en propantank ved Shell-stasjonen i Ås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Propanlekkasjen stammet fra ei defekt pumpe fra en tank ved Shell-stasjonen ved Korsegården i Ås kommune.

Etter et nærmere tre timer langt drama, kunne brann- og politimannskaper i Follo puste lettet ut like før klokka 20.

- Eksplosjonsfaren er så å si over nå, og vi har åpnet E6 igjen. Nå er det kun selve stasjonsområdet som er stengt, sier politibetjent Heidi Granerud ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det lukter fortsatt litt propan på stedet, men fordi det er lite vinddrag, spres gassen over et større område, og konsentrasjonen anses derfor ikke som farlig, sier utrykningsleder Trond Rudshaug i Søndre Folle brann- og redningsvesen til NTB.

E6 ble stengt

Politiet fikk melding om lekkasjen like etter klokka 17 i ettermiddag. De valgte umiddelbart å evakuere de fire ansatte ved bensinstasjonen, samt å sperre begge kjøreretninger på E6 mellom Mosseporten og Vinterbro.

- Beboere i nærområdet er evakuert, sa politibetjent Tommy Arras ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Propangass er svært eksplosjonsfarlig, og politiet tilkalte spesialmannskaper fra brannvesenet, og tok direkte kontakt med leverandørene av propanen.

- Våre tekniske mannskaper samarbeider med politiet og brannvesenet på stedet, opplyste informasjonssjef i Norske Shell, Per-Anders Owren, til Dagbladet.no.

Ekspertene fra Shell avdekket at det var ei defekt pumpe som førte til lekkasje i et rør knyttet til tanken.

- Hold dere innendørs

Politiet fryktet at propangassen skulle spre seg over et stort område, og ba folk som bor innenfor en radius på 500 meter fra bensinstasjonen om å holde seg innendørs.

Siden propangass er tyngre enn luft, holder den seg langs bakken.

Politiet ba derfor beboere i nærheten om å gå opp i annen etasje, og lukke vinduer og dører.

Ifølge Follo-politiet har den lekkende tanken kapasitet på 10 000 liter propan, men i kveld var det ennå ikke sikkert hvor mye som hadde lekket ut.

Trafikkproblemer

Det dannet seg raskt lange køer i begge retninger av E6, som var stengt mellom Vinterbro i nord og Mosseporten i sør.

I tillegg ble også lokale veier i området sperret, blant dem riksvei 152 fra Drøbak til Ås, og det oppsto store problemer med trafikkavviklingen.

GASSLEKKASJE: Det var fra en propantank ved denne bensinstasjonen i Ås at det oppsto en lekkasje i ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media