Kontroll på brann i Troms

Det ble oppbevart bensin og acelyn i bygget, noe som fikk politiet til å tilkalle skarpskyttere.

BRANN: Brann i lagerbygg på Hansnes. Video: Alexander Nylund Vis mer

Fredag kveld opplyste Troms politidistrikt at et bygg på Hansnes i Karlsøy kommune i Troms sto i full fyr. Politiet tilkalte skarpskyttere etter frykt for at gassflasker skulle eksplodere på stedet.

Omtrent klokka 01.30 får NTB opplyst av operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen, at brannvesenet har kontroll på brannen og driver med etterslukning.

Store deler av bygningen er totalskadd.

- Det var oppbevart flere gassflasker i bygningen. Det ble hentet en skarpskytter fra Tromsø for å skyte hull i flaskene, men på grunn av dårlig sikt og sammenraste bygningsmasser, lot det seg ikke gjøre. Brannvesenet sier gassflaskene mest sannsynlig har eksplodert, sier Thomassen til NTB.

Eksplosjon

Det var like før klokka 21 fredag kveld at politiet rykket ut til et kommunalt lagerbygg etter meldinger om brann. Politiet ble raskt klar over at det ble oppbevart bensin og acetylen i bygget.

Bygget ble raskt overtent og i 22.30-tiden fortalte operasjonsleder Per Arve Aas til Dagbladet at de trodde at en av gassflaskene hadde sprengt.

Politiet har tilkalt skarpskytter som skal forsøke å skyte hull på de resterende flaskene, sa operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt til Dagbladet.

- For omtrent ti minutter siden hørte vi et høyt smell fra innsida av bygningen. Vi har sendt en skarpskytter fra politiet som skal prøve å skyte hull på de resterende gassflaskene, sa han.

Stor eksplosjonsfare

Én time seinere fikk operasjonsleder Thomassen tilbakemelding fra skarpskytteren som hadde ankommet stedet.

- Han jobber med å få innsyn til tre acetylenflasker. Foreløpig er det vanskelig, og han må avvente inntil videre, sa han.

Det ble advart om stor eksplosjonsfare i området, og området rundt bygningen ble evakuert. Politiet har imidlertid ikke oversikt over hvor mange som ble evakuert.

Det er ikke meldt om personskader som følge av brannen.