LEKKASJE: Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området rundt Aass Bryggeri i Drammen grunnet en lekkasje av en etsende væske på stedet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
LEKKASJE: Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området rundt Aass Bryggeri i Drammen grunnet en lekkasje av en etsende væske på stedet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpixVis mer

Kontroll på lekkasjen i Aass Bryggeri i Drammen

Politiet hadde tidlig søndag morgen kontroll over lekkasjen i Aass Bryggeri i Drammen, men vil fortsatt ha noen sperringer rundt bryggeri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området grunnet en lekkasje.

Etsende væske
Da det ble klart at det dreide seg om etsende væske, opprettet politiet først en sikkerhetssone på 300 meter rundt området. Tidlig søndag morgen ventet nødetaten på bistand til opprydningsarbeidet.

Mannskap fra brannstasjonen i byen rykket ut etter først å ha fått melding om mistenkelig røyk fra Ole Steens gate, som går forbi den ene siden av bryggeriområdet.

Da de kom fram, viste det seg å være en lekkasje av en etsende væske som var årsaken. Natt til søndag arbeidet brannvesenet på stedet for å stanse lekkasjen.

Oppfordret folk til å holde seg unna
Vaktleder Bjørn Kongstein ved Vestviken 110 sa til NRK at det er en tank på tusen liter som lekker. Det er foreløpig uklart hvor mye som har rent ut.

- Væsken renner ned i oppsamlingskar, så det skal ikke være fare for omgivelsene i forholdet til det. Avgassingen fra lekkasjen blir dratt ut og over tak. Derfor har vi oppfordret folk til å holde seg unna området rundt bryggeriet og bedt de som bor i nærheten holde vinduer og dører lukket, sier vaktlederen.

(NTB)