Oslo

Kontroll på skogbrann i Nordmarka

Brannvesenet har kontroll på to skogbranner langs Gjøvikbanen i Maridalen i Oslo fredag kveld. Politiet vil etterforske brannen.

SKOGBRANN: 110-sentralen i Oslo meldte fredag ettermiddag om brann i skog og kratt flere steder langs Gjøvikbanen i Maridalen. Foto: Vegard Krüger / Dagbladet
SKOGBRANN: 110-sentralen i Oslo meldte fredag ettermiddag om brann i skog og kratt flere steder langs Gjøvikbanen i Maridalen. Foto: Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 20-tida fredag kveld har brannvesent kontroll på to skogbranner langs Gjøvikbanen i Maridalen i Oslo.

Nødetatene opplyste om hendelsen like etter klokka 18 fredag ettermiddag, og det var et stort mannskap som jobbet med å få kontroll på skogbrannene.

- Vi får hjelp fra et beredskapstog gjennom Bane NOR, et såkalt branntog. Per nå er det to steder det brenner, mellom Oset og Sandermosen stasjon, sier Eirik Sundt Fredriksen, vaktkommandør ved Oslo 110-sentral, til Dagbladet.

Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no

To områder

Skogbrannen i Nordmarka fordelte seg på to områder like i nærheten av hverandre. Den ene et område på cirka 100 kvadratmeter, mens den andre på rundt 200 kvadratmeter, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

- Det er ikke nærliggende bebyggelse og dermed ikke behov for evakuering. Ikke meldt om noen personskade, meldte de.

Fredag oppjusterte Meteorologisk institutt farevarselet for skogbrannfare til oransje, som er nest høyeste nivå, for store deler av Østlandet.

Tor Gulbrandsen, operasjonsleder i Oslo-politiet, sa til Dagbladet at det både var bakke- og luftressurser på vei til brannområdet.

- Det er vanskelig å si alvorlighetsgrad, men sett i lys av skogbrannfare så vil vi beskrive det som alvorlig, sa han.

Gjøvikbanen stengt

Bane Nor opplyser at Gjøvikbanen er stengt mellom Oslo S og Nittedal som følge av brannen langs togskinnene. De varsler at det vil komme en ny oppdatering klokken 21.

- Det er en forholdsvis høy alvorlighetsgrad her fordi det brenner flere steder langs Gjøvikbanen, sa vaktkommandør Hans Erik Tysdal i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

- Det er veldig tørt i området, så det er fare for at dette kan spre seg. Dette er i skog og utmark foreløpig, så det er ikke noe snakk om evakuering, sa Tysdal til nyhetsbyrået.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer