Kontrollederen i større tvil om Støres habilitet

Komiteleder Anundsen (Frp) er etter høringen styrket i sin overbevisning om at Støre burde tatt en habilitets-sjekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrollkomiteleder Anders Anundsen (Frp) har hele veien ment at Støre burde ha gått til Justisdepartementets lovavdeling for en ekstern habilitetsvurdering i forkant av den omstridte millionstøtten. Det mener han fortsatt - med forsterket styrke:

- Høringen har forsterket mitt syn på at Støre helt klart burde ha gått til lovavdelingen i forkant av tildelingen, sier Anundsen til Dagbladet.

Overasket Han er overrasket over at Støre ikke gjorde dette, særlig i lys av at Støre under høringen sa at han i lang tid hadde vært opptatt av nettopp habilitet.

- Jeg registrer imidlertid at Støre nå selv delvis innrømmer at han burde ha gjort det, i og med at han nå sier at dersom det kommer en ny sak der Tschudi er involvert, så vil han be om en habilitetsvurdering.  Eller, sagt litt overflatisk: Han mener fortsatt at det var riktig å ikke be om habilitetsvurdering i 2008, men at det ikke vil være riktig å gjøre det samme i 2012.

Anundsen er fornøyd med høringen. Han mener den er avklarende, og viser særlig til at Norges Rederiforbund, Tschudi og Støre selv nå er enige om at det var Tschudi som tok initiativ til opprettelsen av senteret, selv om dette prosjektet kan knyttes til det større initiativet "Global Maritime Knowledge Hub".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer