Kontrollen ikke knyttet til fyll

\'Crown of Scandinavia\' skulle undersøkes i dag uansett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fylla om bord

I dag ble det kjent at ansatte om bord på danskebåten fra Oslo til København har deltatt på fyllefester. Tidligere ansatte forteller til Ekstra Bladet og dansk TV2 om fylleorgier mens båten er i rom sjø.

I DFDS var det hektisk møtevirksomhet i dag. Samtidig ble Crown of Scandinavia gjennomgått av kontrollører fra Søfartsstyrelsen, som tilsvarer Sjøfartsdirektoratet i Norge.

Tilfeldig sammenfall

Men ifølge Dagbladet.nos kilder er kontrollen ikke knyttet til avsløringene om fyllefester i dansk presse. Kontrollen var derimot avtalt på forhånd, og rederiet var klar over at båten ville bli gjennomgått i dag.

Rederiet ble forhåndsvarslet om besøket fra sjøfartsmyndighetene for å kunne forberede kontrollen og blant annet sørge for rengjøring av teknisk utstyr som skal gjennomgås og for at de riktige personene fra DFDS er til stede på båten.

Det er ikke de ansatte som er målet for dagens kontroll. Om kontrollørene oppdager berusede personer eller andre spesielle forhold på passasjerskipet, vil dette bli registrert.

Alvorlig fyll

Kontrollen ikke knyttet til fyll

Søfartsstyrelsen foretar ikke promillekontroller om bord på skip. Men ifølge BT har styrelsens direktør Jørgen Hammer Hansen krevd en redegjørelse fra rederiet så snart de har undersøkt påstandene om alvorlig sikkerhetsbrist i rom sjø.

- Hvis det er slik at det foregår ting som ikke bør foregå, så har jeg bedt om å få vite hva de vil gjøre med det, sier Hammer Hansen.

Alle i mannskapet har sikkerhetsoppgaver om bord på båten, også hvis de ikke er på vakt. Avsløringene om kraftig fyll om bord kommer svært ubeleilig på rederiet rett før tusenvis av passasjerer reiser på ferie.

\'Stewarder, kokker og bartendere som skal redde passasjerer i faresituasjoner, er så fulle at de ikke kan snakke rent,\' skriver Ekstra Bladet. Offiserer og styrmenn skal også ha vært beruset, ifølge den danske avisa.

Direktør Søren Jespersen i DFDS har benektet at ansatte på båtene drikker seg fulle, men sier at om han likevel tar feil, vil fylleturene få følger for ansettelsesforholdet.

Crown of Scandinavia forlater København i ettermiddag klokka 17.00 som normalt. Båten ankommer Oslo i morgen tidlig.