MÅ FORKLARE SEG: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken har i flere omganger redegjort for sin håndtering av tilskuddene av de såkalte selvforsvarspengene. Nå må han også forklare seg for Stortinget i åpen høring.
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
MÅ FORKLARE SEG: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken har i flere omganger redegjort for sin håndtering av tilskuddene av de såkalte selvforsvarspengene. Nå må han også forklare seg for Stortinget i åpen høring. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Kontrollhøring vedtatt

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kaller Audun Lysbakken inn så raskt som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som ventet har Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité nettopp vedtatt at de åpner sak og kaller barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken inn til en såkalt kontrollhøring.

Leder Anders Anundsen er oppnevnt til saksfører og ingen representanter motsatte seg vedtaket i ettermiddagens møte. Nå vil de ha første møte så snart som mulig, men når det blir avhenger av når barne- og likestillingsdepartementet (BLD) leverer den fullstendige gjennomgangen av alle tilskudd fra i fjor. Den blir klar i løpet av noen uker, har Lysbakken sagt. I går kveld leverte han oversikten over alle tilskuddsordninger.

- Lysbakken har vært ærlig og redelig i sin håndtering av denne saken, sier Martin Kolberg (Ap) til Dagbladet.
Men understreker at Lysbakken ikke har hatt orden på det administrative og derfor bør få muligheten til en skikkelig gjennomgang.

SAKSFØRER: Anders Anundsen, Frp-representant og komitéleder, er saksfører i saken.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
SAKSFØRER: Anders Anundsen, Frp-representant og komitéleder, er saksfører i saken. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

- Vi skal gjøre det som skal til for å bli ferdig med saken så raskt som mulig, sier Anundsen til Dagbladet.
- Det er likevel allerede klart at det ikke blir høring før landsmøtet, i beste fall får vi det til før påske. Det er opp til departementet, avslutter han.

Dagbladet kommer tilbake med mer.