Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontrollkomiteen åpner sak i Innovasjon Norge-saken

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ber næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) svare på flere spørsmål knyttet til Innovasjon Norge-saken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets kontrollkomité ber om svar fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i Innovasjon Norge-saken og krever innsyn i en hemmeligholdt logg.

En enstemmig komité besluttet tirsdag å sende over flere spørsmål i saken til statsråden.

– Spesielt ber vi om å få loggen fra en samtale 1. mars mellom statsråden og styreleder i Innovasjon Norge, den er veldig sentral i saken, sier komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

Tidligere styreleder i Innovasjon Norge Per Otto Dyb har hevdet at han under denne samtalen ble instruert av næringsministeren til å ikke vurdere ansettelsesforholdet til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth. Dette har Isaksen benektet. Tre dager etter at samtalen fant sted trakk Dyb seg som styreleder med umiddelbar virkning.

Næringsdepartementet har tidligere nektet å gi ut loggen fra samtalen.

– Hvis departementet ønsker å unnta loggen fra offentligheten, så legger vi oss ikke bort i det, vi ber om at vi i komiteen skal få se den, sier Andersen.

Totalt sender komiteen over åtte spørsmål.

– Grunnen til at vi stiller spørsmål er at vi er veldig opptatt av styringen av deleide statlige selskaper, som det her er snakk om. Det dreier seg både om et ansvar overfor øvrige eiere, at styrets rolle skal være klar, og at styreleder har det hele og fulle ansvaret så lenge vedkommende sitter, uavhengig av om noen har tenkt at de skal bytte styrelederen ved neste korsvei eller ikke. Det er den ryddigheten jeg er ute etter å finne ut av om har vært fulgt her, sier Andersen.

Isaksen har avvist at han har instruert Dyb, men har forklart at han ga sin klare mening om at det var uheldig for Innovasjon Norge at administrerende direktør skulle byttes ut kort tid før styrelederen skulle skiftes ut, da valgkomiteen i Innovasjon Norge ikke hadde innstilt på en ny periode for Dyb.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!