Kontrollkomiteen krever svar om asylbarn fra Anundsen

Kalles inn på teppet.

MÅ SVARE: Justisminister Anders Anundsen.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MÅ SVARE: Justisminister Anders Anundsen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag starter prosessen som kan ende med at justisminister Anders Anundsen (Frp) blir kalt inn på teppet til Stortingets vaktbikkje, kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Allerede før saken kommer opp under komiteens møte torsdag, har komitéleder Martin Kolberg (Ap) fastslått at det er behov for å komme til bunns i den omstridte asylbarn-saken. Kolberg fastslår at justisministerens klare og utvetydige beklagelse i Stortinget tirsdag ikke er nok til at saken blir lagt død.

- Selv om statsråden nå har beklaget, er det behov for at vi som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen stiller våre spørsmål for at vi skal komme helt til bunns i sakens innhold, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Vil irettesette politidirektøren Senterpartiets Per Olaf Lundteigen vil på sin side be komiteen sende brev til justisministeren for å få ham til å avklare eventuelle konsekvenser for politidirektør Odd Reidar Humlegård. Humlegård har påtatt seg ansvaret for at nye asylpolitiske føringer ikke er blitt kommunisert til underliggende etater, og uttalt at han uansett ikke har set grunn til å endre praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer