Kontrollkomiteen retter kraftig skyts mot Thommessen: - Det er det mest alvorlige jeg har hørt om siden krigen

Thommessen til Dagbladet: - Ikke grunnlag for kritikk. 

Stortingspresident Olaf Michael «Olemic» Thommessen anklages for å ha tilbakeholdt informasjon om en alvorlig konflikt. Thommesen er stortingspresident for perioden 2013–2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Stortingspresident Olaf Michael «Olemic» Thommessen anklages for å ha tilbakeholdt informasjon om en alvorlig konflikt. Thommesen er stortingspresident for perioden 2013–2017. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Stortingets kontroll og konstitusjonskomité retter kraftig skyts mot stortingspresident Olemic Thommessen (H), som de mener har tilbakeholdt sentral informasjon om en alvorlig konflikt som presidentskapet var involvert i.

Thommessen mener selv det ikke er grunnlag for den kritikken presidentskapet utsettes for.

I et brev oversendt til presidentskapet onsdag anklager komiteen presidentskapet for å ha gitt seg selv myndighet til å sette til side taushetsplikten for EOS-utvalget, som fører kontroll med de hemmelige tjenestene, ifølge NTB.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

- Jeg har ikke vært borti noe så alvorlig i min tid på Stortinget, og har heller ikke hørt om noe så alvorlig etter krigen, sier komitémedlem Per Olaf Lundteigen (Sp) til Dagbladet.

- Det går i hovedsak ut på at presidenten har forsøkt å fjerne et av mandatpunktene Solbakken-utvalget skulle se på, og at presidentskapet i flere tilfeller har motsatt seg EOS-utvalgets ønske om å få et eget lovgrunnlag for å dele gradert informasjon med Solbakken-utvalget, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer