Kontrollkomiteen vil avgradere den hemmelige rapporten om terrorsikring

Kontroll- og konstitusjonkomiteen ber Stortinget instruere regjeringen om å avgradere det konfidensielle sammendraget fra Riksrevisjonen om terrorsikring.

PARLAMENTARISK HISTORIE: Martin Kolberg (Ap) kaller vedtaket om å instruere Stortinget til å avgradere rapporten som parlamentarisk historie. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
PARLAMENTARISK HISTORIE: Martin Kolberg (Ap) kaller vedtaket om å instruere Stortinget til å avgradere rapporten som parlamentarisk historie. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Avgjørelsen er fattet mot stemmene til Høyre og Frp.

Komiteens leder, Martin Kolberg (Ap) kaller vedtaket parlamentarisk historie i etterkrigstiden.

Dagens Næringsliv offentliggjorde i forrige uke sammendraget av rapporten, som viser hvordan politiet og Forsvaret har sviktet i å beskytte bygninger, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet fra terrorhandlinger.

- Spesielle skritt

Kolberg viser til at en samlet komité hele tiden har ment at sammendraget burde kunne offentliggjøres.

- Nå går vi altså til det spesielle skritt å invitere Stortinget til å overprøve regjeringen i dette spørsmålet. Det er det vi tar initiativet til, sier Kolberg.

Det vil kreve en særlov fra Stortinget å gjøre som komiteen ber om. Kolberg bemerker at de to statsmaktene vil stå mot hverandre.

Flertallet mente det er nødvendig å avgradere sammendraget, som handler om svikten i politi og Forsvaret til å forsvare sentrale bygninger og infrastruktur i en krisesituasjon. Riksrevisjonen laget et sammendrag av sine funn nettopp med tanke på at det skulle kunne offentliggjøres, men regjeringen bestemte at det skulle holdes hemmelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer