Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontroversiell predikant hevder dette beviser at han utfører mirakler

- Det enkleste jeg gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En afrikansk predikant, Shepherd Bushiri, påstår at en «eksklusiv» video, filmet i hans eget hjem, beviser at han kan «gå i lufta».

Et velkjent uttrykk sier at «seeing is believing», men det holder neppe mål i dette tilfellet.

• Se videoen øverst i saken.

Videoen starter med at Bushiri holder armene ut fra kroppen mens han går rolig ned trappene i hjemmet sitt. Når han nærmer seg siste trappetrinn går kamera fra helfigur til å gå tett inn på beina hans.

Han «går noen skritt i lufta», før kamera igjen går tilbake til helfigur og dreier til høyre og venstre for å vise at Bushiri er den eneste i rommet.

Velsignet med privatfly Bushiri, som har over 300 000 følgere på Facebook og 13 000 følgere på Twitter, er grunnlegger av menigheten Enlightened Christian Gathering.

Ifølge afrikanske medier har den kontroversielle predikanten vært innblandet i flere skandaler.

I februar meldte Malawi24.com at Bushiri hadde blitt utnevnt til leder for en organisasjon ved navn AFFRICI, men at det hele viste seg å være oppdiktet fra predikantens side.

Flere medier, blant annet Daily Mail, skriver også at Bushiri tidligere har uttalt at Gud velsignet ham med et privatfly, men dette flyet har ingen sett noe til.

- Forstår ikke hvorfor folk angriper I et intervju, postet på Youtube-kanalen «Prophetic channel tv», snakker Bushiri om reaksjonene og tilbakemeldingene som har kommet etter videoen ble lagt ut.

Youtube-siden er hans egen, og her finnes også andre videoer av «mirakler» predikanten påstår han skal ha gjennomført.

- Å gå i lufta er et av de enkleste mirakelene jeg gjør. Jeg kan gjøre det når som helst, hvor som helst. Jeg forstår ikke hvorfor folk angriper dette.

- Det er bare å søke opp mitt navn på Youtube, da ser man en rekke andre mirakler jeg har gjennomført, sier Bushiri i intervjuet.

I kommentarfeltet under videoen på Youtube er ikke folk akkurat overbevist etter å ha sett Bushiris «mirakel».

- Det ekte mirakelet er at folk tror på denne dritten, skriver en bruker.

- Dette er grunnen til at jeg mister min tro, skriver ei annen.

Flere påpeker også skygger i videoen, som de mener er hjelpere. At ytterdøren lager lyd, påpekes også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media