Kontroversiell prisutdeling til Victoria

Etter mye bråk er utdelingen av den nye kulturprisen Panga Pamodzi Prize - med blant andre Bob Geldof på gjestelista - nå flyttet fra Oslo Konserthus til Victoria på Karl Johan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av KRISTIN VOLL

Arrangørene har lovet et voldsomt oppbud av stjerner til utdelingen, som skal foregå i morgen kveld. I tillegg til Bob Geldof er Miriam Makeba og Youssou N'Dour blant de bebudede navnene.

Kaos
Kaoset rundt utdelingen av Panga Pamodzi Prize - som er ment å skulle bygge bro mellom kulturene - var komplett da det ble kjent at Oslo konserthus i går hadde kastet ut arrangørene fordi de ikke stilte bankgaranti.

Arrangementsjef ved Oslo Konserthus, Svein Eriksen, forteller at det da var solgt bare 29 billetter på ordinært vis - gjennom Posten og konsertshusets billettluke.

Men nå har altså arrangørene på svært kort tid funnet et alternativ i nattklubben på Victoria. Daglig leder Eivind Berg bekrefter at lokalene er stilt til rådighet for prisutdelingen, som ikke kan begynne før etter klokka 23 på grunn av Herborg Kråkeviks suksessforestilling på Scene West Victoria.

- Forhåpentligvis blir det fullt hus, sier Berg. Han ønsker ikke å si noe mer om hvor mange som har meldt sin interesse for prisutdelingen i løpet av dagen.

Initiativtaker Ken Simuyemba jobber nå med å få gitt beskjed til artister og gjester at arrangementet er flyttet.

- Det er ikke mulig å si noe sikkert ennå om hvem som kommer, sier han.

Irritert
Simuyemba er mektig irritert over handlemåten til Oslo Konserthus, men er likevel innstilt på å gjennomføre utdelingen.

- Er det overhodet mulig rent praktisk å få til et slikt arrangement på noen timers varsel?

- Hvis vi ikke gjør det nå, kan vi heller ikke gjennomføre en slik prisutdeling seinere. Vi vil ikke bli tatt på alvor, i tillegg til at det ville være et enormt nederlag å måtte avlyse, sier Simuyemba.