Massakren i Christchurch

Kontroversiell senator fikk egg i hodet

Senator Fraser Anning mener de dødelige angrepene i Christchurch viser voksende frykt for muslimer.

EGG: Den kontroversielle Queensland-senatoren Fraser Anning fikk et egg knust i hodet av en filmende demonstrant under en pressekonferanse i Melbourne i Australia. Video: AP Vis mer

Den kontroversielle Queensland-senatoren Fraser Anning fikk et egg knust i hodet av en filmende demonstrant under en pressekonferanse i Melbourne i Australia, skriver New Zealand Herald.

Opptrinnet, som utviklet seg til det reneste basketaket, kommer i kjølvannet av en heftig kritisert uttalelse som den innvandringskritiske senatoren serverte i går ettermiddag, kort tid etter de dødelige angrepene på moskeer i Christchurch.

REDDE: Terrorangrepet på New Zealand skaper frykt også i Norge. Reporter: Amanda Walnum. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Voksende frykt»

I sin pressemelding skriver senator Anning at angrepene viser «den voksende frykten over økende muslimsk tilstedeværelse» i Australia og New Zealand.

Uttalelsen førte til storm på sosiale medier, og den australske statsministeren Scott Morrison har gått hardt ut mot senatoren og kalt hans ord for «motbydelige».

Det er dagen derpå for New Zealand etter det verste angrepet på muslimer i Vesten noensinne. skriver NTB.

Under lørdagens fengslingsmøte i Christchurch., ble den siktede, 28 år gamle Brenton Tarrant, geleidet inn i rettssalen iført hvite fengselsklær. Der skal han ha vist et håndtegn som assosieres med «hvit makt».

49 personer er drept og 41 skadd etter masseskytingene ved Noor-moskeen og Linwood-moskeen i Christchurch.

Basketak

Under pressekonferansen i Moorabbin lørdag, knuste altså en 17 år gammel gutt et egg i hodet på Fraser Anning mens han snakket til forsamlingen. Eggangriperen filmet selv opptrinnet med mobiltelefon.

Bildene viser en sjokkert Anning som fiker til mannen i ansiktet og et påfølgende basketak med flere personer involvert.

Angriperen ble overmannet og ført derfra av politi.

- Jeg er sterkt imot enhver form for voldsutøvelse i samfunnet, og jeg fordømmer masseskyterens handlinger, sier Anning, men legger til:

- Selv om denne type adferd aldri kan tolereres, viser dette den voksende frykten i Australia og på New Zealand for den økende muslimske tilstedeværelsen. Som vanlig vil politikere på venstresida og media være raske til å hevde at skytingene skyldes våpenlovene eller høyreekstreme krefter, men dette er bare tull. Den virkelige årsaken ligger i en feilslått innvandringspolitikk, sier Anning.

Den kontroversielle senatoren avsluttet med en passasje fra Bibelen og sa at de som følger en voldelig religion som ber dem om å myrde «ikke kan bli overrasket når noen tar dem på ordet og svarer med samme mynt».