Kontroversiell

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyres stortingskandidat Nikolai Astrup ønsker seg et forsøksprosjekt hvor heroin skrives ut på resept til en liten gruppe misbrukere. Selv om dette er i strid med Høyres partiprogram, vil Astrup ha i gang en diskusjon om en slik forsøksordning for å hjelpe heroinavhengige og forhindre noen av overdosene. Nestlederen i Oslo Høyre har engasjert seg i kampen mot rusproblemene i hovedstaden i flere år, og da han var morgengjest i politisk kvarter på P2 i går, gjentok han sitt kontroversielle synspunkt innen eget parti.

Astrups holdning er på linje med Oslo Venstre som også vil dele ut heroin på resept til de tyngste misbrukerne, og helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen hadde et liknende utspill i fjor; noe Dagbladet ga ros på lederplass. Det er meget positivt at Astrup holder fast ved sin åpenhet om alternative forsøksordninger for å gi tunge rusmisbrukere menneskeverd. Norsk rusomsorg preges av manglende sammenheng mellom akutthjelp, institusjonsplass og oppfølging. Høyre og andre partier vil gjøre klokt i å lytte mer til Nikolai Astrups personlige utspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer