Konver- titten Tei

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fragmentarisk lørdag. I ly av kapitalismens fallitt i United States of Broke, en fridag. Den frie presses hoffnarr søkte dessverre ikke etter skogens ro med soppjakt eller ble observert sittende under ei hengebjørk med en kopp kaffe, mens de syrlige høstfargene tegnet akvareller inne i elg i solnedgang-hjernen. Man leste Magasinets solide reportasje. Om eldre og nye katolikker i Norge.

Maria er Guds mor og kjolenattverden går under, tenkte vi og fortsatte: dæven, hva har skjedd med Morfar og de åtte korguttene som ble misbrukt av en kardinal i Italia eller var det Chicago? De er glemt. Paven er tatt ut (billig poeng).

Neste tanke: Her blir det et vell av forskjellige og ganske harde reaksjoner i ukene som henruller, men de lettere flassfemiske av oss burde holde kjeft. Hvorfor? Fordi du tuller ei med folks tro, tvil, håp og motstand mot prevensjon.

Samtidig: det er en selvsagthet i Norge med religionsfrihet, og slik skal og må det være. Vi som ikke tror? Har vi en religionsufrihet til ikke å tro på overtro? Aner ikke. Jo, forresten, det har vi. I neste uke kommer Helgenene frem.

Derfor skriftes det med en gang: det som skrives her er ikke sånn ment, det ble bare slik: Opus Dei mot Oss? Er jeg en kommunistlakei med tendenser til hedenske baktanker? Ja, overvåket av CIA, ICA, IKEA og DnA-koden.

Max von Sydow banker nå på min onde dør: Nei, Max! Sorry, Max. Ja, jeg har syndet og kommer til synde. Okei, tre Ave Matlary og velkommen til svart messe med hvite legger vel vitende om at den siste helårsolje skal bli den første. Gud er menneskeskapt. Klimaet også.

I fjor sommer var denne troløse skattebetaler innom St. Peters-kirken, et hellig vendepunkt. Imponerende hvordan den katolske kirkes menn har spinket og spart for å få reist dette praktbygget.

NB: Konvertitten Tei? Er det deg? Nei, det er Gerhard Helskog, det.