Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Konverter til Islam

Al Qaidas nestleder mener alle kristne bør bli muslimer i protest mot pavens uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en video offentliggjort på internett i dag kaller Ayman al-Zawahiri George W. Bush en løgner. Han sier videre at den amerikanske presidenten har tapt krigen mot al Qaida-nettverket.

- Paven en hykler

Bin Ladens nestkommanderende legger så ut mot pave Benedict XVIs tale 12. september i år. Han oppfordrer kristne til å konvertere til Islam i protest mot pavens angrep på muslimer.

- Denne hykleren hevder Islam er uforenelig med den sunne fornuft, men glemmer at hans egen kristendom er uakseptabel for et forstandig sinn, sier al-Zawahiri ifølge BBC.

- Vi oppfordrer han og alle kristne til å bli muslimer, sier al-Zawahiri ifølge nyhetsbyrået AP.

Kritikk

Pave Benedict XVI har tidligere fått sterk kritikk for talen hvor han blant annet uttalte:

- Vis meg hva Muhammed har brakt av nye ting, og der vil du finne ting som bare er onde og umenneskelige, som å spre troen med sverd.

BØR BLI MUSLIMER: Bin Ladens nestkommanderende oppfordrer alle kristne til å bli muslimer. Og han kaller Bush en svikefull løgner. Foto: SCANPIX
BØR BLI MUSLIMER: Bin Ladens nestkommanderende oppfordrer alle kristne til å bli muslimer. Og han kaller Bush en svikefull løgner. Foto: SCANPIX Vis mer

Paven understreket at dette ikke var hans egne ord, men islamkritikk hentet fra 1300-tallets keiser Manuel II Paleologos.

Korstog

Al-Zawahiri kalte også FNs planer om å sende fredsbevarende styrker inn i Darfur et «korstog». Han oppfordret muslimene i den sudanske regionen til å forsvare seg mot styrkene.

Det 18 minutter lange videoklippet ble publisert av al-Qaidas mediaorganisasjon, as-Sahab.

De siste minuttene omhandler paven og Sudan, men i den første delen konsentrer al-Zawahiri seg om Bush.

- Kan du ikke være ærlig for en gang skyld, og innrømme at du er en svikefull løgnhals som vell vitende villedet din befolkning da du dro dem med i krigen i Irak, sa al-Zawahiri.

Dette klippet er det siste i rekken av videoer publisert etter femårsmarkeringen av angrepene på World Trade Center i New York 11.september 2001.