EVAKUERT:  Kafeteriaen her i FN-bygget i New York er evakuert etter funn av en konvolutt med hvitt pulver. Foto: AP/Beth A. Keiser
EVAKUERT: Kafeteriaen her i FN-bygget i New York er evakuert etter funn av en konvolutt med hvitt pulver. Foto: AP/Beth A. KeiserVis mer

Konvolutt med hvitt pulver funnet i FN-bygget

Kafeteriaen i FN-bygningen i New York er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kafeteriaen i FN-bygningen i New York ble torsdag evakuert etter funn av en mistenkelig konvolutt, melder NTB i 0240-tida norsk tid.


Hvitt pulver


Konvolutten skal ha inneholdt et hvitt pulver, opplyser en anonym kilde til nyhetsbyrået AFP.

Talskvinne Maria Okabe opplyser at FN varslet det føderale politiet (FBI) og Environmental Protection Agency da konvolutten ble funnet.

- Vi avventer en vurdering av innholdet i konvolutten, sier Okabe. 


Varslet


FN etterforsker nå saken sammen med politiet i New York.

Marc Nell ved New York-politiet sier til Reuters at politiet mottok en telefon som varslet om mistenkelig, hvitt pulver i kafeteriaen.

Spisestedet holder til i første etasje i bygget.

Bill Clinton skulle tale i FN-bygget i ettermiddag lokal tid, men talen ble utsatt en time av sikkerhetsårsaker. Frykten for hvitt pulver stammer fra 2001, da miltbrannpanikken spredte seg både i USA og her i Norge.

Hvitt miltbrannpulver tok fem liv den gang. Ingen er meldt skadd eller direkte berørt av dagens funn. Hvem som har plassert konvolutten i FN-kafeteriaen er ikke kjent, heller ikke hvem som meldte om funnet til politiet.