Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anne-Elisabeth Hagen

Konvolutt med trusselbrev kjøpt hos Clas Ohlson

Skal ha blitt produsert i Tyskland.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er at hun er blitt drept. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er at hun er blitt drept. Foto: Politiet Vis mer

Konvolutten som inneholdt et trusselbrev funnet hjemme hos Anne-Elisabeth Hagen er solgt hos Clas Ohlson, opplyser politiet i dag.

Konvolutten er produsert i Tyskland, melder politiet.

Papiret som trusselbrevet er skrevet på er produsert ved en papirfabrikk i Portugal. Det samsvarer teknisk med papir solgt hos Clas Ohlson, melder politiet.

- Vi kan ikke utelukke at brevpapir med tilsvarende tekniske kvaliteter kan være solgt andre steder, sier etterforskningsleder Tommy Brøske.

Det er totalt 90 Clas Ohlson-butikker i Norge.

Papirlaboratorier

- Både trusselbrevet og konvolutten er kriminalteknisk undersøkt, blant annet for å finne tekniske spor. Av hensyn til etterforskingen vil vi ikke nå kommentere resultatet av disse undersøkelsene, sier han.

Politiet har engasjert eksperter på papir, og konsultert fagmiljøer/papirlaboratorier i blant annet Tyskland for å finne svar på hvor papiret og konvolutten skal ha blitt solgt.

Brevet som ble funnet i Hagen-boligen har blitt omtalt som et av de viktigste bevisene i saken.

Gebrokkent norsk

Det er tidligere omtalt at lappene som ble funnet i huset, var skrevet på gebrokkent norsk. Beskjedene er blitt undersøkt av både eksperter på håndskrift, men også lingvister og språkekserter har vært involvert i etterforskningen.

I brevet skal det blant annet ha stått at Anne-Elisabeth Hagens liv var avhengig av at ektemannen ikke tok kontakt med politiet. Brevet inneholdt også et løsepengekrav på nærmere 90 millioner kroner i kryptovaluta.

LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er at hun ble fraktet vekk fra sitt hjem i en bil. Politiets hovedteori er at Hagen er drept.

Skoavtrykk

Politiet har tidligere gått ut med at fotavtrykkene i Hagens hjem trolig var fra sko av typen Sprox i størrelse 45, kjøpt på Sparkjøp. Mellom 30 og 50 personer skal ha kjøpt slike sko kontant i perioden august 2016 til mai 2019.

Politiinspektør Tommy Brøske har tidligere bekreftet at konkrete etterforskningsskritt, blant annet undersøkelser av avfallet utenfor Hagens bolig, ble lagt på is som følge av hemmeligholdet i startfasen av etterforskning. Dette ble tømt og kjørt bort dagen etter at 69-åringen forsvant - uten at politiet tok sjansen på å undersøke hvorvidt det fantes spor eller bevis i søppeldunken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media