Anne-Elisabeth Hagen

Konvolutt med trusselbrev kjøpt hos Clas Ohlson

Skal ha blitt produsert i Tyskland.

FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er at hun er blitt drept. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiets hovedteori er at hun er blitt drept. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konvolutten som inneholdt et trusselbrev funnet hjemme hos Anne-Elisabeth Hagen er solgt hos Clas Ohlson, opplyser politiet i dag.

Konvolutten er produsert i Tyskland, melder politiet.

Papiret som trusselbrevet er skrevet på er produsert ved en papirfabrikk i Portugal. Det samsvarer teknisk med papir solgt hos Clas Ohlson, melder politiet.

- Vi kan ikke utelukke at brevpapir med tilsvarende tekniske kvaliteter kan være solgt andre steder, sier etterforskningsleder Tommy Brøske.

Det er totalt 90 Clas Ohlson-butikker i Norge.

Papirlaboratorier

- Både trusselbrevet og konvolutten er kriminalteknisk undersøkt, blant annet for å finne tekniske spor. Av hensyn til etterforskingen vil vi ikke nå kommentere resultatet av disse undersøkelsene, sier han.

Politiet har engasjert eksperter på papir, og konsultert fagmiljøer/papirlaboratorier i blant annet Tyskland for å finne svar på hvor papiret og konvolutten skal ha blitt solgt.

Brevet som ble funnet i Hagen-boligen har blitt omtalt som et av de viktigste bevisene i saken.

Gebrokkent norsk

Det er tidligere omtalt at lappene som ble funnet i huset, var skrevet på gebrokkent norsk. Beskjedene er blitt undersøkt av både eksperter på håndskrift, men også lingvister og språkekserter har vært involvert i etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer