Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konvolutter med hvitt pulver i Nord-Sverige

Flere steder sperret av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder i Norrbotten og Västerbotten nord i Sverige er sperret av etter at det er blitt oppdaget konvolutter med hvitt pulver i.

I Gällivare ble kontoret til boligselskapet Top-bostäder stengt etter at en ansatt mandag formiddag hadde åpnet konvolutt med mistenkelig pulver i.

- I en av forsendelsene var det en konvolutt med hvitt pulver i, og vi ble enige om at vi skulle ringe politiet. Hun måtte bli værende igjen bak en stengt dør sammen med konvolutten, og senere utvidet politiet avsperringen til å gjelde hele huset, sier administrerende direktør Esa Norajävrvi.

Han og et 50-tall andre er nå isolert i påvente av politiets undersøkelser, som ventes å være ferdige i 17.30-tiden.

Tidligere mandag formiddag ble også politiet i Umeå varslet om flere konvolutter med mistenkelig innhold.

- Vi ble i formiddag varslet av postterminalen i Umeå om en konvolutt med hvitt pulver, og omtrent samtidig kom det opplysninger om en lignende konvolutt ved Handelsbanken i Gällivare. Også flere bedrifter og organisasjoner har mottatt lignende konvolutter, sier politiets pressetalsperson Peder Jonsson.

Foreløpig er det ikke kjent hva slags pulver det dreier seg om.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media