- Konys hær har bortført mer enn 600 barn de siste tre åra

Rundt halvparten av dem er jenter, som i mange tilfeller blir voldtatt og tvangsgiftet med soldatene, ifølge en ny FN-rapport.

KONY: Det finnes få bilder av Joseph Kony, dette ble tatt i november i 2006, da han møtte journalister i Sør-Sudan. Foto: AFP PHOTO/ POOL/NTBSCANPIX
KONY: Det finnes få bilder av Joseph Kony, dette ble tatt i november i 2006, da han møtte journalister i Sør-Sudan. Foto: AFP PHOTO/ POOL/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innsatsen for å få tatt Joseph Kony, lederen av den kristne paramilirære gruppa «Lord Resistance Army»(LRA), har blitt intensivert de siste åra.

Nå beskriver en rapport fra FN flere av Konys overgrep mot afrikanske barn.  

Brukt som skjold Minst 591 barn, blant dem 268 jenter og 323 gutter, ble i mellom juli 2009 og februar 2012 tatt av LRA, de fleste av dem i DR Kongo, den Sentralafrikanske Republikk og Sør-Sudan, ifølge rapporten.

- Det faktiske antallet av bortføringer er mye høyere, dette er bare de vi har registrert, sier Radhika Coomaraswamy fra FN, ifølge AFP.

- Disse barna blir brukt på forskjelige måter. De kan være soldater i kamp, spioner, vakter, kokker og blir brukt som menneskelige skjold. De blir ofte tvunget til å drepe sin familie og venner i landsbyene de kommer fra, fortsetter hun.  

Voldtatt og tvangsgiftet FNs undersøkelser viser at nesten alle jentene som blir bortført blir voldtatt eller tvangsgiftet med soldater. De fleste av disse jentene har født barn, som følge av voldtaktene, og de som er sluppet fri eller har rømt, har ofte AIDS eller andre sykdommer.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer