Kopierte DiCaprio-film

Stormannsgal avslørt med Air France-uniform og pilot-ID.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fransk politi pågrep denne uka en mann som bløffet seg inn på flyplassen med pilotuniform og falsk ID-kort.

Etterforskerne tror ikke hensikten var kriminalitet eller terrorisme, men at mannen rett og slett led av stormannsgalskap.

- I kofferten hans fant vi en falsk arbeidskontrakt og en flygemanual. Vi tror at han utga seg for å være pilot selv for sine venner, sier en polititalsmann til nyhetsbyrået AFP.

Etter å ha kommet seg inn på Charles de Gaulle-flyplassen, gikk svindleren til innsjekkingsdesken og forhørte seg om flygninger og hvor mange passasjerer som var ombord. Uten hell forsøkte han å skaffe seg en gratis flytur, men en skarpsynt Air France-medarbeider oppdaget at ID-kortet var falsk, og konfronterte ham med det.

- Han flyktet fra stedet i en bil der kameraten hans ventet. Den medskyldige som tidligere jobbet som bakkemannskap for Air France, hadde skaffet inngangskortet. Vi pågrep begge etter kort tid, forteller politiet.

Mennene sitter i arresten for bedrageriforsøk, og svindelpiloten skal gjennom en psykiatrisk evaluering. Personer som lider av stormannsgalskap oppfatter seg som genial, fornem og talentfull, skriver Aftonbladet.

SVINDLER MED STIL: I filmen "Catch Me If You Can" spiller Leonardo DiCaprio storsvindleren Frank Abagnale Jr. som blant annet ga seg ut for å være pilot for å fly gratis. Filmen er basert på en sann historie. Foto: UIP/FILMWEB
SVINDLER MED STIL: I filmen "Catch Me If You Can" spiller Leonardo DiCaprio storsvindleren Frank Abagnale Jr. som blant annet ga seg ut for å være pilot for å fly gratis. Filmen er basert på en sann historie. Foto: UIP/FILMWEB Vis mer
<B>NÅDDE ALDRI FLYET: Svindelforsøket ble stanset i innsjekkingsskranken på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.