Kopierte Spetalen - tjente 65 millioner kroner i fjor

Hønefoss-mannen Ketil Skorstad gikk fra geniforklart megler til å bli kjeppjaget. Nå har han et liv igjen.

AKSJER: Investor Ketil Skorstad kom seg på fote igjen etter nedturen. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
AKSJER: Investor Ketil Skorstad kom seg på fote igjen etter nedturen. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Hønefoss-mannen Ketil Skorstad gikk fra å være geniforklart aksjemegler til å rote det skikkelig til for seg selv og kundene i ABG Sundal Collier. Nå har han slått knallhardt tilbake som investor, skriver Finansavisen i dag.

Etter 2008, da han tapte 12 millioner kroner og satt igjen med 5,3 millioner i negativ egenkapital, skiftet han taktikk.

Siden det har det gått bedre og fjoråret var et eventyr for Skorstad og investeringsselskapet hans, Tigerstaden, med store gevinster i aksjemarkedet og et overskudd etter skatt på 65,3 millioner kroner.

De siste fire årene har investeringsselskapet et samlet resultat etter skatt på 94 millioner kroner

Kopierte Spetalen Skorstad vil ikke si så veldig mye om hvordan han tjente pengene, men viser til at det var et godt aksjemarked. I tillegg fulgte han i fotsporene til investor Øystein Stray Spetalen og kjøpte REC Solar da REC ble splittet i to.

- Jeg var veldig aktiv i fjor, og drev ikke med annet enn trading. I år er det tilbake til normal aktivitet. I år har jeg et liv, sier han.

Boligutvikler Ketil Skorstads ublide avslutning på meglerkarrieren kom i forbindelse med dotcom-boblen tidlig i 2000, noe som det tok lang tid å rydde opp i.

Skorstad er nå også deleier i Solon Eiendom, sammen med blant andre Tore Aksel Voldberg. Selskapet har ifølge avisen gjort det skarpt på boligutvikling.

Flere nyheter Ryanair vil fly 150 millioner passasjerer
Apple lanserer flere nyheter
Knut Anton Mork advarer