Kopimaskinene spredte miltbrannen

Viftene i kopimaskinene til American Media Inc. sørget for at hele kontorbygningen ble infisert av miltbrannbakterier i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Robert Stevens ble et av fem dødsofre i miltbrann-terroren i USA i fjor. Han jobbet som fotoredaktør for firmaet som ble hardt rammet av den ennå ikke oppklarte terroren. I tillegg til Stevens ble postmannen Ernesto Blanco lagt inn på sykehus med miltbrann, men overlevde den dødelige bakterien.

FBI undersøkte hele den 6000 kvadratmeter store kontorbygningen i forrige måned, og funnene var oppsiktsvekkende. Sporer av miltbrannbakterien ble funnet i alle de tre etasjene av bygningen.

Etterforskerne tror de mikroskopiske sporene ble spredt gjennom viftene i kopimaskinene. American Media Inc. hadde mer enn 24 kopimaskiner i bygningen.

Miltbrannbakteriene kom inn i bygningen gjennom posten. Fra postkontoret i første etasje, hvor brevet som inneholdt bakteriene ble tatt i mot av Blanco, spredte bakteriene seg til en stabel med papir til kopimaskinene. Disse ble så distribuert til hele bygningen, og så gjorde viftene resten av jobben.

- Så fort bakteriene faller sitter de fast. Bakteriene satt fast på tastaturet i Stevens' kontor, og de satt fast i maskineriet som sorterer posten på postkontoret, sier Tim O'Connor i helsedepartementet til nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer