Kopimaskinene spredte miltbrannen

Viftene i kopimaskinene til American Media Inc. sørget for at hele kontorbygningen ble infisert av miltbrannbakterier i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Stevens ble et av fem dødsofre i miltbrann-terroren i USA i fjor. Han jobbet som fotoredaktør for firmaet som ble hardt rammet av den ennå ikke oppklarte terroren. I tillegg til Stevens ble postmannen Ernesto Blanco lagt inn på sykehus med miltbrann, men overlevde den dødelige bakterien.

FBI undersøkte hele den 6000 kvadratmeter store kontorbygningen i forrige måned, og funnene var oppsiktsvekkende. Sporer av miltbrannbakterien ble funnet i alle de tre etasjene av bygningen.

Etterforskerne tror de mikroskopiske sporene ble spredt gjennom viftene i kopimaskinene. American Media Inc. hadde mer enn 24 kopimaskiner i bygningen.

Miltbrannbakteriene kom inn i bygningen gjennom posten. Fra postkontoret i første etasje, hvor brevet som inneholdt bakteriene ble tatt i mot av Blanco, spredte bakteriene seg til en stabel med papir til kopimaskinene. Disse ble så distribuert til hele bygningen, og så gjorde viftene resten av jobben.

- Så fort bakteriene faller sitter de fast. Bakteriene satt fast på tastaturet i Stevens' kontor, og de satt fast i maskineriet som sorterer posten på postkontoret, sier Tim O'Connor i helsedepartementet til nyhetsbyrået AP.

American Media Inc. gir blant annet ut magasinene National Enquirer og Globe, og har byttet kontorlokaler etter at hele bygningen ble infisert av bakteriene i fjor.

BIO-TERROR: American Media Inc. ble rammet av miltbrannsporene etter 11. september i fjor.