Forskere:

Koples til mindre «utstyr»

Forskere mener de kan vise til en sammenheng hos menn med mindre penis, og det å eie en sportsbil.

NYE FUNN: Et team med britiske forskere har nylig forsket på en ganske pikant hypotese. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
NYE FUNN: Et team med britiske forskere har nylig forsket på en ganske pikant hypotese. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du noen gang har blitt forbikjørt av en mann i en sportsbil, eller har sett en mann kjøre rundt i byen med biltaket nede og musikken på full guffe, er sjansen stor for at du har hørt mumling om «small dick energy», eller «penisforlenger».

Det engelske uttrykket har spesielt blusset opp etter Twitter-feiden mellom Greta Thunberg og den omdiskuterte influenseren Andrew Tate.

Aktivist Thunberg ga Tate et ganske freidig svar etter å ha blitt utfordret av mannen som nå sitter i varetekt i Romania, siktet for menneskehandel.

Bare en stereotypi?

Det er mange som har spøkt om at menn med en forkjærlighet for raske biler, overkompenserer for å være litt mindre velutstyrte nedentil.

Dette er bare en stereotypi, tenker vi som regel, og noe man sier fordi man misunner sportsbileierne.

Vel, nå har en gruppe psykologer ikke bare undersøkt dette fenomenet, men mener at de kan bevise teorien.

En ny studie, som ennå ikke har blitt fagfellevurdert, hevder å ha funnet at menn vurderer sportsbiler som mer ønskelige om de tror at penisstørrelsen deres er mindre enn gjennomsnittet.

Et team ledet av professor Daniel C. Richardson fra University College London, avdeling for eksperimentell psykologi, utførte studien på 200 engelsktalende menn mellom 18 og 74 år.

Lurte deltakerne om penislengde

Deltakerne gikk gjennom en rekke oppgaver, som de ble fortalt var en test på deres evne til å huske fakta mens de kjøpte forskjellige produkter.

I hver runde av eksperimentet ble deltakerne vist en påstand på skjermen i sju sekunder, etterfulgt av et bilde av et produkt – noen dyre og noen hverdagslige gjenstander. De ble bedt om å vise hvor mye de ønsket å eie de forskjellige produktene.

Begravd mellom alle disse spørsmålene var det noen påstander om gjennomsnittlig penisstørrelse.

Disse spesielle påstandene ble alltid fulgt opp med et bilde av en sportsbil.

Selv om deltakerne hadde blitt forledet til å tro at alle uttalelsene de leste var sanne, var de ikke alltid det. Og det var påstandene om penislengden som var villedende i studien.

KRÆSJ: Tesla havner i elven etter en ulykke med en annen bil. Video: Kameraone Vis mer

Ville manipulere selvtilliten

For å prøve å manipulere deltakernes selvtillit, ble noen i gruppen informert om at gjennomsnittsstørrelsen på en erigert penis er på 18 centimeter, mens resten ble fortalt at den er 10 centimeter.

Det virkelige gjennomsnittet er et sted midt imellom.

Tanken var at menn som ble fortalt at gjennomsnittsstørrelsen er mye større enn den er, ville tro at deres egen penis var under gjennomsnittet. Videre at det motsatte skulle stemme for de som ble fortalt at gjennomsnittet er mindre enn den virkelig er.

Resultatet: - Hypotesen støttes

Da de beregnet resultatene, fant teamet ut at mennene som trodde at penisene deres var mindre enn gjennomsnittet, hadde mye mer lyst på sportsbiler enn den andre delen av gruppen.

- Hypotesen om at menn som kjører sportsbiler har mindre peniser, støttes av dataene i denne studien, skriver professor Richardson om funnene de nylig har gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer