Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kopseng dømt til 12 års forvaring for voldtekt

For å ha voldtatt seks kvinner.

DØMT: Den profilerte danseren og flammeslukeren Julio Kopseng har opptrådt blant annet på «Norske Talenter» og i «barne-tv». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DØMT: Den profilerte danseren og flammeslukeren Julio Kopseng har opptrådt blant annet på «Norske Talenter» og i «barne-tv». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte TV-danseren Julio Kopseng (38) er i Oslo tingrett dømt til 12 års forvaring med en minstetid på åtte år for å ha voldtatt seks kvinner.

Kopseng er også dømt for et voldtektsforsøk på en sjuende kvinne, men frikjent for voldtekt av ytterligere to kvinner.
Han er dømt til å betale erstatning på opptil 200.000 kroner til åtte kvinner — til sammen over 1 million kroner.

De sakkyndige mener at Kopseng har relativt gjennomgående psykopatiske personlighetstrekk. Kopseng har en høy risiko for framtidig seksuell vold og gjentakelsesfaren er stor, heter det i dommen.

Kopseng er fra før dømt for voldtekt av to kvinner, mens en dom for ytterligere ni voldtekter er anket og skal opp til behandling i Borgarting lagmannsrett på nyåret. Den endelige straffutmålingen kommer først når ankesaken går i lagmannsretten

-Lyver Kopseng ble tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på ni kvinner. Fra før var 38-åringen dømt for å ha voldtatt elleve; den forrige tingrettsdommen, som falt i februar og lyder på 15 års forvaring med ni års minstetid, er anket til lagmannsretten.

Da aktoratet holdt sin prosedyre i går, nedla de påstand om 15 års forvaring med ti års minstetid for Kopseng. Forvaring idømmes forbrytere som anses som særlig farlige, og siden soningstida kan forlenges så lenge retten mener det er fare for gjentakelse, kan den domfelte i teorien bli sittende i fengsel livet ut.

- Kopseng har begått alvorlige seksualforbrytelser, og det er stor fare for ny kriminalitet, sa statsadvokat Irlin Irgens.

Veum og Borojevic søkte å overbevise retten om at de ni fornærmede kvinnene umulig kan snakke sant om at den profilerte danseren i tidsrommet 2001-2012 forgrep seg på dem. Tvert imot mener de at forklaringene er konstruert og tilpasset hverandre.

- Kvinner lyver, akkurat som menn, sa Veum.

Massasje Den profilerte danseren har tidligere drevet eget eventbyrå, og har flere ganger opptrådt på NRK og TV 2, bl.a. i «Norske talenter». I flere av voldtektssakene har han kommet i kontakt med yngre kvinner gjennom virksomheten; i noen tilfeller har han dopet dem ned, i andre tilfeller har overgrepet skjedd i forbindelse med massasje.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media