ADVARER: Det stadig dårligere forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea har brakt halvøya på randen av krig, mener Nord-Korea. Foto: Scanpix
ADVARER: Det stadig dårligere forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea har brakt halvøya på randen av krig, mener Nord-Korea. Foto: ScanpixVis mer

- Korea-halvøya på vei mot krig

Én million soldater oppstilt langs grensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det stadig dårligere forholdet mellom Nord-Korea og Sør-Korea har brakt halvøya på randen av krig, mener Nord-Korea.

Advarselen kommer bare to dager etter at kommunistregimet ga beskjed om at det skrinlegger alle avtaler med sin kapitalistiske nabo.

Eksperter mener at Nord-Koreas utspill er et forsøk på å fange oppmerksomheten til USAs president Barack Obama. Den kraftige retorikken kan også ha som mål å presse Sør-Koreas president til en mykere linje.

- Konfrontasjonspolitikken som Sør-Korea følger i sitt forhold til DPRK (Nord-Korea) er kilden til militære konflikter og krig mellom nord og sør, varsler regimet.

- Den økte spenningen kan føre til en ukontrollerbar og uunngåelig militær konflikt og krig, lyder det i en uttalelse som søndag ble offentliggjort av Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA.

De to landene er teknisk sett fortsatt i krig med hverandre fordi Korea-krigen endte med en våpenhvile, men ingen fredsavtale.

Nesten én million soldater er oppstilt langs grensen.

Om lag 28.000 amerikanske soldater er i tillegg utplassert i Sør-Korea for å forsvare landet hvis nødvendig.


NTB