Koreanerne enige om å dempe spenningene

Oppsto etter ildutveksling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord- og Sør-Korea har inngått en avtale for å løse krisen som oppsto etter ildutveksling og mobilisering ved grensa, melder sørkoreanske medier.

Regjeringstopper fra Seoul og Pyongyang møttes lørdag til krisemøte i grenselandsbyen Panmunjom etter at Nord-Korea hadde lovet å gå til krig på grunn av Sør-Koreas høyttalere.

Sør-Korea har nektet å stanse propagandasendingene fra høyttalerne på grensa, men istedenfor å gjøre alvor av truslene, tok nordkoreanerne initiativ til å sette seg ved forhandlingsbordet.

Samtalene har pågått gjennom helgen, og det store spørsmålet har vært hvordan partene skulle klare å komme fram til en slags avtale der ingen av dem taper ansikt.

Spenningen på Koreahalvøya har vært tiltakende etter at to sørkoreanske soldater ble alvorlig såret da de gikk på landminer i den demilitariserte sonen tidligere i august. Siden har Sør-Korea satt høyttalerne i sving, og torsdag skjøt Nord-Korea en granat fra en bombekaster i retning av høyttalerne. Sør-Korea svarte med noen runder artilleriild og satte sine egne styrker i beredskap.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram