Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kormes sommer

For seks år siden bestemte TV2 at de skulle gjøre Christine Korme til en sterk medieprofil. Denne sommeren klarte de det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 minutter før sending ankommer Christine Korme (39) «Nettopp nå»-settet ved Kirkerista i Oslo. De to hundre meterne fra TV2-kontoret er litt plagsomme i dag. De høye hælene havner mellom brusteinene og de spisse høye hælene forsvinner ned i gresset. Christine Korme får små jordklumper og gresstuster under de veldig høyhælte svarte skoene.

- Upraktisk, ikke sant? Produsenten syns jeg ser så tøff ut i dem. Jeg pleier å bruke tøfler ned hit, men... Du er vel ute etter en sånn «Korme er sommerens taper»-opplegg, men jeg synes det er dumt at vi skal forsvare oss sjøl. Snakk med Valebrokk om rating-tallene.

- Hadde ikke tenkt å skrive om det.

- Da skulle jeg kanskje ikke sagt det, sier Korme, mens hun forsøker å snu på hælen og synker bortover gresset til sin faste stol gjennom sju uker. Onsdag er siste sending. For denne sommeren.

Christine Korme er journalisten som ikke er redd for å bli møkkete under hælene. Men skal man komme under huden på Christine Korme, så holder det ikke med list og sjarm. Man trenger meisel og hammer.

- Jeg er den som stiller spørsmål, akkurat som du. Jeg er mer opptatt av å prate om programmet, gjestene, temaer, ikke å komme i veien for budskapet, sier hun.

SKULLE DYRKES FRAM:

Det forhindrer ikke at en og annen leser er interessert i å vite hvem Korme er. Slik har det blitt. Korrespondent-stillingen i USA gjorde sitt. Dernest fikk hun sin første helside i Se og Hør før sommeren, sammen med den passe nye kjæresten og hans to barn. Samtidig ble hun portrettintervjuet i aviser. Da fikk vennene streng beskjed om ikke å utlevere henne. I 1997 uttalte den tidligere nyhetsredaktøren Bjarne Berg i TV2 at Christine Korme gradvis skulle dyrkes fram til å bli en kjent medieprofil. Denne sommeren ble Kjelsås-jenta Christine Korme en kjendis. Sist helg ble hun attpåtil en 39 år gammel kjendis.

Så derfor er det lov å spørre, i det minste etter sendetid: Hva skal du gjøre i ferien?

- Det vet jeg ikke. Minst mulig. Jeg hadde først bare tenkt til å ta én uke ferie, men nå er jeg så sliten at jeg tror det blir to. Jeg skal ned til Sørlandet, hvor kjæresten min og ungene er. Kanskje leser jeg ferdig boka til Hillary Clinton. Spesielt kapitlet om Monica Lewinsky er jeg interessert i, siden saken okkuperte brorparten av mitt første år som USA-korrespondent.

- Det høres jo spennende ut?

- Jeg er sliten. 31 direktesendinger tar på. Men jeg klager ikke. Norsk sommer er fantastisk. Da holder det med et svaberg. Regner det, sitter vi inne og spiller Vil du bli millionær på PC-en. Det er faktisk uhyre morsomt. Og så lærer man masse. Frithjof Wilborn er kjekk å ha når det regner.

- Hvem vinner?

- Det varierer.

- Så Christine Korme blir slått av barn?

- Vi spiller på lag da, vet du. Men det er for eksempel utrolig hvor lite jeg vet om Oseania.

- Har du bommet på noen USA-spørsmål?

- Det hadde vært pinlig, spesielt hvis det gjelder nyere amerikansk historie. Men jeg har prøvd å spille Trivial Pursuit med amerikanske spørsmål en gang. Det var veldig vanskelig. Er dette så interessant da? spør Korme.

MORSOMME GJESTER:

Så får vi en lang lekse om noe med morsomme gjester og dugnadsånden i teamet og spennende med nye utfordringer og 10- 14 timer jobbing hver dag og Valebrokk og kongeintervju og rekordstor seeroppslutning og... før hun avbryter seg selv og sier:

- Du må gjerne stille spørsmål, altså.

- Kanskje vi skal snakke om den forestående valgkampen isteden, hvor du skal være programleder?

- Nei, er du gal? Det har jeg ikke rukket å tenke på ennå.

- Men du har jobbet med valg tidligere, hvordan tror du det blir?

- Jeg jobbet blant annet med EU-valget i 1994. Gud, det føles som en evighet siden.

- Og du er snart en veteran å regne innenfor journalistyrket: nyhetsanker, morgenanker, reporter, vaktsjef, ledet valgsendinger, korrespondent, ledet sommerprogram...

- Nå får du meg til å høres gammel ut igjen. Jeg er fortsatt sulten på utfordringer.

- Hva er neste skritt?

- Det tenker jeg ikke på. Jeg liker å være nyhetsjournalist. Er ikke det en viktig oppgave da, å orientere folk om hva som skjer?

KLAR FOR SENDING: Klokka er snart 20.30 og Christine Korme er klar for nok en direktesending i «Nettopp nå» - sendt fra Kirkerista i Oslo.