Kornsilo revnet i Vestby, 400 tonn korn har rent ut over jernbanelinjene

Togene står. Sikrer ytterligere to siloer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet jobber for fullt med å sikre ytterligere to siloer fulle av korn, som står i fare for å også revne.

- Vi jobber med sikring av stedet, da to andre siloer også er berørt. Vi velger å sikre de to før vi starter oppryddningsarbeidet, sier operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i 09.45-tida.

- Det var lekkasje fra alle tre siloene, men lekkasjen fra to av dem er nå stanset, sier han.

Politiet vet ikke årsaken til at en av siloene har kollapset.

- Det blir nå satt i gang arbeid med å fjerne konstruksjonen over siloene. Politiet frykter at en ytterligere kollaps vil kunnen føre til at konstruksjonen faller ned over jernbanetraseene og de strømførende linjene.

VESTBY/OSLO (Dagbladet): En kornsilo har revnet og 400 tonn korn har rent ut. Deler av det har rent ut over jernbanesporet, og Østfoldbanen er nå stengt i begge retninger, sier Mjøsund i politiet i Follo til Dagbladet tidlig onsdag morgen.

*Saken oppdateres.

- Det er tog fulle av pendlere som står nå, sier hun.

Politiet hadde ved 08.00-tiden akkurat kommet til stedet. Brannvesenet jobber nå med å sikre siloen.

- Det er en omfattende jobb å få fjernet dette. Vi samarbeider med brannvesenet, og vurderer nå hvordan vi skal få gjort denne jobben, sier Mjøsund.

Jernbaneverket ble varslet klokken 07.54.

- Vi ble bedt om å stenge toglinjene begge veier. Vi vet ikke når de kan bli åpnet igjen, sier Ragnhild Aagesen, pressevakt i Jernbaneverket.

KORNTRØBBEL: Siloen revnet ved 07.40-tiden. Jernbanelinjene til og fra Oslo er stengt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KORNTRØBBEL: Siloen revnet ved 07.40-tiden. Jernbanelinjene til og fra Oslo er stengt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke oversikt over hvor mange tog som står. Lokaltogene snur på Ås og i Moss. Togene fra Halden og Göteborg stopper i Moss, sier Aagesen.

Pressevakt Erik Lødding i NSB sier togene må stå inntil nødetatene og Jernbaneverket har ryddet opp og vurdert området som trygt for togtrafikk.

- Vi har satt inn busser. En busspendel mellom Ås og Moss, og buss mellom Oslo S og Moss, sier Lødding til Dagbladet.

Firmaet Aquapower, men slagordet «vi suger og blåser alt», har ankommet åstedet.

I 10.15-tida har lokale ansatte tømt et kjemikalielager som ligger nær siloene.

Dagbladet følger saken.

400 TONN: Korsiloen, som ligger tett på jernbbanelinja som bringer pendlere inn til Oslo, revnet ved 07.40 tiden i morges. Togene på østfoldbanen står. Foto: Ole Petter Strømland
400 TONN: Korsiloen, som ligger tett på jernbbanelinja som bringer pendlere inn til Oslo, revnet ved 07.40 tiden i morges. Togene på østfoldbanen står. Foto: Ole Petter Strømland Vis mer