Korpsmedlemmer i tragisk bussulykke

En buss med elever fra en videregående skole krasjet i trailer i Wisconsin - fem døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bussen var på vei hjem fra en konkurranse i forbindelse med skolekorpset til Chippewa Falls High School søndag morgen. Bussen kjørte på en trailer som stod på tvers av veien i vestgående retning på Interstate 94 i Wisconsin, melder nyhetsbyrået Associated Press.

29 ble skadet

Bussen var den første i følget av fire busser som til sammen fraktet 200 studenter og 40 voksne. Ulykkesbussen hadde 60 passasjerer og 29 av dem ble skadet. Fire fikk alvorlige skader. Alle forventes å komme seg igjen etter ulykken. Skadeomfanget dreide seg om brukne hofter, armer og bein samt punkterte lunger. Mange av de skadede måtte opereres.

Fem mistet livet i dødskrasjen. Patruljesjef i Wisconsin, Douglas Notbohm, forteller at de døde var bussjåføren Paul Rasmus (78), korpsinstruktør Douglas Greenhalgh (48) og hans kone Therese (51) samt deres 11 år gamle barnebarn Morgan. Den 24 år gamle lærerstudenten Brandon Atherton mistet også livet.

Bussen skal ha braket inn i traileren, men den verken veltet eller tok fyr.

- Dette er en forferdelig tragedie og et tap for skolen vår og samfunnet, sa den overordnede skolesjefen for Chippewa Falls, Mike Schoch til AP.

DØDSKRASJ: Fem personer døde da en buss med skoleelever, lærere og korpsinstruktører kjørte inn i en trailer i Wisconsin søndag morgen.