- Korridor-senger er ulovlig

Sengeplasser med fastmonterte lettvegger i sykehus-korridorer er ulovlig, melder Oslo Brannvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er mot brannforskriftene. Korridorene er rømningsveier. Vi kan ikke gå med på at det settes opp nærmest permanente vegger i korridorene, selv om disse kan foldes sammen når de ikke er i bruk, sier overbrannmester Svenn Haugen i Oslo Brannvesen. Han går hardt ut mot både Sentralsykehuset Østfold i Fredrikstad og Ullevål sykehus i Oslo som har planer om fast anviste sengeplasser i korridorene:

Dersom ledelsen ved Ullevål sykehus tar i bruk den nye ordningen, gjør sykehuset det på eget ansvar, understreker han. Korridorene kan bare brukes til oppbevaring av pasienter dersom en krisesituasjon oppstår, for eksempel en flyulykke, opplyser overbrannmesteren.

Brannvesenet kan gå til aksjoner dersom ikke Ullevål sykehus overholder reglene.

- Dagbøter kan bli aktuelt, men vi går ikke løs på verken pasienter eller helsepersonell, sier Haugen.

Ikke i konflikt

- Sykehuset har blinket ut 12-15 plasser i korridorene hvor det til nød kan stå en seng uten at den sjenerer og kommer i konflikt med brannforskriftene, sier fungerende direktør ved Ullevål sykehus, Paul Linnestad. Han hevder at branntilsynet for noen år siden pekte ut områder i korridorene som kunne brukes til fast markerte sengeplasser.