Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjonsanklaget eks- president forsøkte å stikke av

Francisco Flores ble pågrepet da han forsøkte å flykte om bord i en buss.

Foto: AFP PHOTO/ Jose CABEZAS.
Foto: AFP PHOTO/ Jose CABEZAS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flores mistenkes for å ha tatt imot 10 millioner dollar i bestikkelser fra Taiwan på tampen av sin tid som president i 2003 og 2004.

Tirsdag formiddag ble han stanset på grensa til Guatemala, da han forsøkte å rømme landet om bord i en buss, opplyser det mellomamerikanske landets nåværende president Mauricio Funes.

Flores skulle ha stilt i avhør tirsdag, for å forklare seg om tre sjekker på til sammen 10 millioner dollar, drøyt 60 millioner kroner, fra Taiwan.

Flores skal selv ha kvittert for sjekkene og deretter sørget for å overføre pengene til en bankkonto i Bahamas, via en annen bank i Miami.

Taiwan har i årevis overført penger til land i bytte mot diplomatisk anerkjennelse, og Flores nekter for å ha gjort noe galt.

- Dersom han har ren samvittighet, dersom han ikke hadde noe med disse 10 millionene å gjøre, hvorfor forsøkte han i så fall å snike seg ut av landet, sier Funes.

(NTB)


Hele Norges coronakart