Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjonsekspert: - VimpelCom-varsler må tas på alvor

- Veldig alvorlige anklager.

ÅPEN HØRING: Generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International Norge i samtale med Per Olaf Lundteigen (Sp) før kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i Oslo onsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅPEN HØRING: Generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International Norge i samtale med Per Olaf Lundteigen (Sp) før kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i Oslo onsdag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påstandene fra den anonyme varsleren om tvilsomheter i flere VimpelCom-transaksjoner må tas på alvor, mener generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International Norge.

- Dette er veldig alvorlige anklager som man selvfølgelig må komme til bunns i. Det er naturlig at disse påstandene blir tema i etterforskningen. Notatet reiser spørsmål om VimpelComs betalinger til Takilant var et engangstilfelle, eller om det er en del av en ukultur, sier Slettemark til NTB.

Utbetalinger fra VimpelCom til Takilant for å skaffe selskapet lisenser i Usbekistan var tema for den åpne høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité denne uken. VimpelCom er deleid av det delvis statlige Telenor.

- Det som har skjedd, er utvilsomt VimpelComs ansvar. Men det er uløselig knyttet til Telenor gjennom deres eierandeler og representasjon i VimpelComs styre, sier Slettemark.

Transparency mener det er positivt at Telenor nå viser åpenhet i saken ved å legge ved lenker til varslerens eposter i pressemeldingen selskapet sendte ut fredag.

(NTB)